4.3 C
București
joi, 21 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePlăţi de aproape 118 milioane de euro către beneficiarii PNDR

Plăţi de aproape 118 milioane de euro către beneficiarii PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a autorizat şi a plătit, în perioada 31 martie – 5 aprilie, fonduri europene în valoare totală de 117,90 milioane euro pentru beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) care au semnat angajamente pentru măsurile de mediu şi climă, precum şi contracte de finanţare pentru investiţii.

AFIR a autorizat şi a transferat către APIA, pentru a efectua plăţile către beneficiarii PNDR, 96,85 milioane euro, bani care au ajuns deja în conturile fermierilor – pentru beneficiarii Măsurii 10 „Agro-mediu şi climă”, Măsurii 11 „Agricultura ecologică”, Măsurii 13 „Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice” şi ai Măsurii 14 „Bunăstarea animalelor”.

Totodată, AFIR a alimentat conturile beneficiarilor cu suma de 21,05 milioane euro pentru proiectele de investiţii în exploataţii agricole, în ferme, pentru unităţi de procesare, dar şi pentru dezvoltarea mediului rural.

Fondurile publice nerambursabile sunt plătite ca urmare a cererilor de plată primite de la beneficiarii publici şi privaţi ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate şi angajamentele asumate, după ce au fost verificate şi autorizate la plată de AFIR, respectiv APIA, pentru măsurile delegate.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR primește cererile de finanțare pentru modernizarea infrastructurii de irigații

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că începând...
‹ adv ›

AFIR: Cererile de finanţare pentru înfiinţarea sistemelor de irigaţii pot fi depuse până pe 15 iulie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a prelungit cu două luni sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru...

AFIR a publicat lista proiectelor admise pentru liceele agricole

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a finalizat prima etapă care va asigura transformarea liceelor agricole în centre de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole