5.4 C
București
marți, 26 octombrie, 2021

-

HomepageȘtiriPlatformă de colectare a gunoiului de grajd de aproape două milioane lei

Platformă de colectare a gunoiului de grajd de aproape două milioane lei

spot_img

Crescătorii de animale din comuna Smeeni, judeţul Buzău, au la dispoziţie o platformă de colectare a gunoiului de grajd, o investiţie de aproape două milioane de lei recepţionată de autorităţile locale, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

Noua platformă are o capacitate de 2.400 metri cubi/an şi a fost construită în cadrul proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, derulat de mai mulţi ani sub coordonarea MMAP, proiect ce sprijină comunităţile prin investiţii în infrastructura de management a gunoiului de grajd.

Valoarea investiţiei se ridică la 1.984.591 lei, din care ministerul de resort a asigurat 94,11%, iar restul de 5,89%, respectiv 116.939 lei, a fost finanţat din bugetul local.

Potrivit sursei citate, pe lângă platforma propriu-zisă, Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) beneficiară primeşte şi un set de echipamente destinat operării acesteia: tractor, două remorci, încărcător frontal, cisternă vidanjă şi maşină de împrăştiat gunoiul de grajd compostat.

Fondurile sunt asigurate de Guvernul României, printr-un împrumut acordat de Banca Mondială.

Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitraţi, prin care se urmăreşte reducerea poluării cu nutrienţi din surse agricole.

Iniţial, proiectul a demarat în anul 2008 şi s-a încheiat în 2017, fiind finanţat un număr de 86 de platforme de management de gunoi de grajd.

Finanţarea adiţională a proiectului a fost alocată pentru cinci ani, până în martie 2022. În această fază a proiectului vor fi finanţate peste 85 de comunităţi locale. 

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Asigurarea producţiei de proteine furajere în regiunea celor Trei Mări, principalul subiect al Summit-ului miniştrilor Agriculturii de la Cracovia

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, participă la Summit-ul miniştrilor Agriculturii de la Cracovia, care are ca principal subiect...
- adv -spot_img

Focul bacterian sau motivul de ce pomii de măr, păr se usucă

Focul bacterian (Erwinia amylovora) este una dintre bolile cele mai periculoase, în special pentru măr, păr și gutui. Aceasta se răspândește...

Vreme mai rece decât normalul perioadei

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea...

Noi pe Facebook

De citit

Oros participă la Summit-ul miniştrilor agriculturii din regiunea celor Trei Mări, de la Cracovia

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Oros, participă...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției