miercuri, 28 septembrie, 2022
16.4 C
București

-

HomepageȘtiriPetre Daea vrea să redeschidă magazinele Unirea, dar nu știe cât va...

Petre Daea vrea să redeschidă magazinele Unirea, dar nu știe cât va costa resuscitarea vechiului său proiect

Ministrul agriculturii vrea să redeschidă celebrele magazine de stat „Unirea”, unde micii agricultori își vor putea vinde produsele. 

Guvernul a aprobat deja organizarea acestor centre, însă nu este clar cât va costa întregul proiect. Petre Daea a spus, sâmbătă, că „este un răspuns greu de dat” în acest moment. Chiar și fără un plan clar, ministrul nu se teme că proiectul său va fi desființat dacă va fi înlocuit de la minister, așa cum s-a mai întâmplat, pentru că, spune el, „nu ne putem juca cu legea”.

Întrebat despre costuri, ministrul Petre Daea a spus că:

„Este un răspuns greu de dat, pentru că nu este vorba de un proiect care are un început și un sfârșit, ca și cum facem un cap de pod și construim acest lucru. Nu, este o societate comercială. Este greu de spus ce înseamnă valoarea pe care o va folosi o casă de comerț. Nu e vorba de a costa un asemenea proiect. Întrebarea dvs. nu îmi dă posibilitatea să vă dau un răspuns care să vă satisfacă, întrucât eu nu am un răspuns la o asemenea întrebare”, a declarat ministrul agriculturii.

El a menționat, referitor la faptul că precedentul său proiect în acest sens a fost desființat, că:

„Nimănui nu îi este permis să se despartă de un proiect în condițiile în care există lege. Aplicarea legii este obligatorie indiferent cine vine la minister. Din acest punct de vedere, nu am nicio îngrijorare. Litera legii spune foarte clar că ea trebuie îndeplinită. Într-un cuvânt, nu ne putem juca cu legea”, a comentat Petre Daea.

Când politicienii nu se înțeleg și își anulează unii altora deciziile, statul român pierde milioane de euro. Casa de Comerț Unirea este exemplul perfect. În precedentul mandat, Petre Daea visa la înființarea a zeci de aprozare de stat.

Ajunși la guvernare, liberalii au îngropat proiectul. Pierderile s-au adunat, iar acum, noul ministru PSD al agriculturii vrea să revitalizeze Casa Unirea. Nimeni nu știe însă cum și dacă vor fi recuperați banii risipiți până acum.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rasa de câini Kangal Turcesc – imagini, descriere, îngrijire

Câinele Kangal Turcesc este o rasă de pază, originară din orașul Kangal, provincia Sivas, Turcia. Câinele este apreciat pentru...

Anghinare – beneficii, plantare și îngrijire

Anghinarea (Cynara scolymus L.) este o plantă perenă, ce se cultivă atât ca legumă, cât şi ca plantă medicinală....

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important să se țină cont de mai multe particularități. Printre acestea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate