1.4 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriPetre Daea s-a întâlnit cu reprezentanții băncilor: Din totalul banilor care vin...

Petre Daea s-a întâlnit cu reprezentanții băncilor: Din totalul banilor care vin în agricultură, 75% sunt din fonduri europene și i-am putut folosi împreună

Ministrul agriculturii, Petre Daea a avut o întalnire de lucru cu reprezentanții băncilor comerciale, conducerea Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi cea a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Scopul întâlnirii a fost de a identifica soluții pentru implementarea schemelor de sprijin pentru sectorul agroalimentar, din fonduri europene, prin intermediul instituțiilor finanțatoare, odată cu adoptarea cadrului legal în acest domeniu:

OUG 99/2022 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus cu referire la Agro IMM Invest și Rural Invest, OUG 112/2022 privind instituirea unor măsuri pentru stimularea investițiilor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile în domeniul eficienței energetice și OUG 113/2022 privind unele măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

 „Am văzut în bănci sprijinul cel mai sigur și cel mai puternic pentru că acestea sunt bine ancorate în agricultura României, sunt legate organic de folosirea banilor europeni pe care îi avem prin subvenții, care nu sunt puțini. Din totalul banilor care vin în agricultura Țării Românești, 75% vin din fonduri europene și i-am putut folosi împreună, generând rezultate economice valoroase. Programele în discuție sunt benefice și trebuie implementate, vă rugăm să ne fiți alături pentru a ajuta la binele acestui sector care joacă un rol important în economia țării” a declarat Petre Daea.   

Petre Daea a atras atenția asupra termenelor scurte de implementare până la finalul anului ale celor două programe Rural Invest și Agro IMM Invest și a necesității de a elimina obstacolele administrative astfel încât, pe baza legală existentă și mecanismele create, să putem accesa fondurile pentru a susține fermierii care au nevoie de resurse și au în plan obiective de investiții care să creeze valoare adăugată.

Din discuții a reieșit necesitatea de a eficientiza viteza de reacție la nivelul instituțiilor de credit, precum și furnizarea unor informații cât mai complete și potrivite nevoilor agenților economici.

Totodată, a fost susținută necesitatea unei colaborări și comunicări cât mai strânse cu toate instituțiile implicate pentru a optimiza fluxurile de lucru.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

00:03:02

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața...

Uleiul horticol – când și combinat cu ce îl aplicăm la pomi

Uleiul horticol este un produs ce are la bază uleiurile parafinice sau uleiul vegetal de rapiță, utilizat în scopul...

Cum apreciem caracteristicile solului fără dispozitive – 6 metode

Una dintre metodele științifice prin care se pot afla informații despre structura și compoziția chimică a solului este cartarea...

Creșterea răsadului de varză. 15 sfaturi pentru o cultură sănătoasă

Recolta bogată de varză depinde în mare măsură de calitatea răsadurilor pe care le utilizăm. Câteva sfaturi despre cum...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate