23.9 C
București
vineri, 29 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePetre Daea participă la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din UE, în...

Petre Daea participă la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din UE, în perioada 14-16 septembrie

Ministrul Petre DAEA va participa în perioada 14-16 septembrie la reuniunea informală a miniștrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, ce va avea loc la Praga, Republica Cehă.

Discuțiile din cadrul sesiunii plenare se vor axa pe tema: „Asigurarea securității alimentare – Rolul agriculturii și alimentelor UE în producția globală durabilă de alimente”.

Dezbaterile miniștrilor agriculturii în cadrul reuniunii informale a Consiliului UE se vor concentra pe problemele actuale din domeniul securității alimentare, pe tendințele și soluțiile viitoare care să contribuie la reducerea foametei în lume.

De asemenea, România va milita pentru lanțurile scurte de aprovizionare, ca elemente de bază pentru a facilita tranziția către sisteme alimentare mai durabile, ce pot contribui în mod semnificativ la consolidarea rezistenței tuturor actorilor sistemelor alimentare regionale și locale.

Va fi evidențiată, de asemenea, importanța cercetării și a inovării în sprijinirea agriculturii în procesul de atenuare a efectelor schimbărilor climatice în vederea asigurării unei dezvoltări agricole durabile.

Totodată, va fi subliniată ideea care vizează elaborarea strategiilor privind schimbările climatice în direcția menținerii unei agriculturi competitive și a utilizării eficiente a apei, astfel încât comunitățile rurale să poată cunoaște o modernizare corespunzătoare.

În acest context, țara noastră va semnala necesitatea realizării unei analize care să asigure coerența între toate cerințele strategiilor lansate, care impun exigențe de mediu și climă diferite.  

Se va accentua necesitatea ca fermierii să beneficieze de stimulente financiare corespunzătoare, servicii de consiliere și informare specifică pentru fi atrași să aplice soluții eficiente pentru sechestrarea durabilă a carbonului și reducerea emisiilor de carbon.

Reamintim că Republica Cehă a preluat de la 1 iulie Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Târg de promovare a produselor agroalimentare românești la MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada...
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii lansează programul „Un tractor pe fermă”. Cui se adresează

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că în scurt timp va fi lansat programul „Un tractor pe fermă”, care se va...

Investiţii de peste 68 de mln de lei pentru combaterea fenomenelor meteo periculoase – aprobate de Guvern

În ședința de Guvern din 21 martie 2024, au fost aprobate obiectivele celei de-a XXIV-a etape anuale de implementare...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole