‹ adv ›
luni, 6 februarie, 2023
-0.4 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPetre Daea participă la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din UE, în...

Petre Daea participă la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din UE, în perioada 14-16 septembrie

Ministrul Petre DAEA va participa în perioada 14-16 septembrie la reuniunea informală a miniștrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, ce va avea loc la Praga, Republica Cehă.

Discuțiile din cadrul sesiunii plenare se vor axa pe tema: „Asigurarea securității alimentare – Rolul agriculturii și alimentelor UE în producția globală durabilă de alimente”.

Dezbaterile miniștrilor agriculturii în cadrul reuniunii informale a Consiliului UE se vor concentra pe problemele actuale din domeniul securității alimentare, pe tendințele și soluțiile viitoare care să contribuie la reducerea foametei în lume.

De asemenea, România va milita pentru lanțurile scurte de aprovizionare, ca elemente de bază pentru a facilita tranziția către sisteme alimentare mai durabile, ce pot contribui în mod semnificativ la consolidarea rezistenței tuturor actorilor sistemelor alimentare regionale și locale.

Va fi evidențiată, de asemenea, importanța cercetării și a inovării în sprijinirea agriculturii în procesul de atenuare a efectelor schimbărilor climatice în vederea asigurării unei dezvoltări agricole durabile.

Totodată, va fi subliniată ideea care vizează elaborarea strategiilor privind schimbările climatice în direcția menținerii unei agriculturi competitive și a utilizării eficiente a apei, astfel încât comunitățile rurale să poată cunoaște o modernizare corespunzătoare.

În acest context, țara noastră va semnala necesitatea realizării unei analize care să asigure coerența între toate cerințele strategiilor lansate, care impun exigențe de mediu și climă diferite.  

Se va accentua necesitatea ca fermierii să beneficieze de stimulente financiare corespunzătoare, servicii de consiliere și informare specifică pentru fi atrași să aplice soluții eficiente pentru sechestrarea durabilă a carbonului și reducerea emisiilor de carbon.

Reamintim că Republica Cehă a preluat de la 1 iulie Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

  • Citește despre ->
  • MADR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Petre Daea se întâlneşte joi cu tinerii fermieri din grupul Agrinnovator

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, se întâlneşte...

Daea: România are la dispoziţie 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare

România poate beneficia de fonduri în valoare de 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare, combaterea eroziunii...

Dezbatere publică: Aprobarea subvenției pentru creșterea porcilor Bazna şi Mangaliţa

Prezenta hotărâre stabileşte o schemă transparentă de ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci de reproducție din rasele...

Daea: Prin PNS 2023-2027, introducem pentru prima dată în România sprijinul de „bunăstare pentru taurine”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat joi, la Târgu Mureş, că introducerea, prin Planul Naţional Strategic...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole