marți, 27 septembrie, 2022
20.3 C
București

-

HomepageȘtiriPetre Daea participă la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din UE, în...

Petre Daea participă la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din UE, în perioada 14-16 septembrie

Ministrul Petre DAEA va participa în perioada 14-16 septembrie la reuniunea informală a miniștrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, ce va avea loc la Praga, Republica Cehă.

Discuțiile din cadrul sesiunii plenare se vor axa pe tema: „Asigurarea securității alimentare – Rolul agriculturii și alimentelor UE în producția globală durabilă de alimente”.

Dezbaterile miniștrilor agriculturii în cadrul reuniunii informale a Consiliului UE se vor concentra pe problemele actuale din domeniul securității alimentare, pe tendințele și soluțiile viitoare care să contribuie la reducerea foametei în lume.

De asemenea, România va milita pentru lanțurile scurte de aprovizionare, ca elemente de bază pentru a facilita tranziția către sisteme alimentare mai durabile, ce pot contribui în mod semnificativ la consolidarea rezistenței tuturor actorilor sistemelor alimentare regionale și locale.

Va fi evidențiată, de asemenea, importanța cercetării și a inovării în sprijinirea agriculturii în procesul de atenuare a efectelor schimbărilor climatice în vederea asigurării unei dezvoltări agricole durabile.

Totodată, va fi subliniată ideea care vizează elaborarea strategiilor privind schimbările climatice în direcția menținerii unei agriculturi competitive și a utilizării eficiente a apei, astfel încât comunitățile rurale să poată cunoaște o modernizare corespunzătoare.

În acest context, țara noastră va semnala necesitatea realizării unei analize care să asigure coerența între toate cerințele strategiilor lansate, care impun exigențe de mediu și climă diferite.  

Se va accentua necesitatea ca fermierii să beneficieze de stimulente financiare corespunzătoare, servicii de consiliere și informare specifică pentru fi atrași să aplice soluții eficiente pentru sechestrarea durabilă a carbonului și reducerea emisiilor de carbon.

Reamintim că Republica Cehă a preluat de la 1 iulie Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Prețul cerealelor în scădere – noi temeri pe piața mondială

Ping-pong-ul prețurilor pe piața mondială a cerealelor continuă și...

Suprafaţa agricolă afectată de secetă a crescut luni la 683.527 hectare, în 38 de judeţe

Suprafaţa totală afectată de secetă a ajuns, luni, la 683.527 de hectare, în 38 de judeţe, arată datele comunicate...

Cultivarea mărarului – recomandări la semănat și îngrijire

Mărarul (Anethum graveolens) este una dintre plantele aromatice destul de populare în consum. Totodată, și întreținerea culturii este destul de ușoară....

Cum depistăm prezența acarianului Varroa la albine. Metode

Acarianul varroa la albine provoacă boala numită varooza. Când coloniile de albine nu sunt tratate sau tratate ineficient, coloniile pot...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate