luni, 3 octombrie, 2022
12.8 C
București

-

HomepageȘtiriOlt: Producţia medie de grâu la hectar, mai mare faţă de anul...

Olt: Producţia medie de grâu la hectar, mai mare faţă de anul trecut cu 1.600 de kilograme

Producţia medie de grâu la hectar obţinută de fermierii din judeţul Olt este de 5.800 de kilograme, cu 1.600 de kilograme mai mare faţă de cantitatea medie realizată anul trecut, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.

Până joi, fermierii din judeţul Olt au recoltat grâul de pe 90.000 de hectare, adică mai mult de 70% din suprafaţa cultivată.

Campanie de recoltare se apropie de final la alte cereale (orz, orzoaică, triticale), precum şi la rapiţă şi la mazăre, în toate cazurile, producţia medie obţinută fiind mai mare faţă de cea din 2020.

„La grâu a fost raportată o producţie medie la hectar de 5.800 de kilograme, la rapiţă o producţie medie de 3.100 de kilograme pe hectar, la mazăre de 2.400 de kilograme pe hectar, la orz şi orzoaică de câte 5.300 de kilograme pe hectar, iar la triticale de 5.000 de kilograme pe hectar”, a spus Gabriela Andronie.

Anul trecut, în judeţul Olt fermierii au obţinut o producţie medie de 4,2 tone de grâu pe hectar şi o producţie totală de 525.000 de tone de grâu.

Sursa foto: foodbusinessnews.net

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Scheme de tratament contra bolilor la vița de vie

Tratamentele la vița de vie se realizează în dependență...

Piața agricolă mondială: Prețurile la grâu și porumb continuă să crească

Începutul lunii octombrie pe piața agricolă mondială este marcat de aceleași variații de prețuri bine cunoscute în ultima perioadă....

Consilier Daea: Foarte multă rapița OMG din Ucraina a ajuns la procesare și sunt probleme mari

Mărfurile agricole din Ucraina încep să creeze probleme în piață. Se întâmplă, însă, după ce Uniunea Europeană a deschis...

România are 12 mii de producători în sistem ecologic; suprafaţa ecologică – 2%

Piaţa produselor economice în România este afectată de confuzia a ceea ce înseamnă ecologic, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate