9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie, 2021

-

HomepageȘtiriOlt: Producţia medie de grâu la hectar, mai mare faţă de anul...

Olt: Producţia medie de grâu la hectar, mai mare faţă de anul trecut cu 1.600 de kilograme

spot_img

Producţia medie de grâu la hectar obţinută de fermierii din judeţul Olt este de 5.800 de kilograme, cu 1.600 de kilograme mai mare faţă de cantitatea medie realizată anul trecut, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.

Până joi, fermierii din judeţul Olt au recoltat grâul de pe 90.000 de hectare, adică mai mult de 70% din suprafaţa cultivată.

Campanie de recoltare se apropie de final la alte cereale (orz, orzoaică, triticale), precum şi la rapiţă şi la mazăre, în toate cazurile, producţia medie obţinută fiind mai mare faţă de cea din 2020.

„La grâu a fost raportată o producţie medie la hectar de 5.800 de kilograme, la rapiţă o producţie medie de 3.100 de kilograme pe hectar, la mazăre de 2.400 de kilograme pe hectar, la orz şi orzoaică de câte 5.300 de kilograme pe hectar, iar la triticale de 5.000 de kilograme pe hectar”, a spus Gabriela Andronie.

Anul trecut, în judeţul Olt fermierii au obţinut o producţie medie de 4,2 tone de grâu pe hectar şi o producţie totală de 525.000 de tone de grâu.

Sursa foto: foodbusinessnews.net

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită europarlamentarilor să nu susţină reducerea utilizării pesticidelor

Fermierii din Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită europarlamentarilor să nu susţină amendamentele din strategia "Farm to Fork" (F2F)...
- adv -spot_img

Peste 8.700 de femei au beneficiat de măsuri de investiţii sprijinite prin PNDR 2020

Numărul femeilor beneficiari ai măsurilor de investiţii sprijinite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020) este de...

Corteva a premiat câștigătoarele programului TalentA, sezonul 2021

Cel de-al doilea sezon al programului TalentA, dezvoltat de Corteva Agriscience, și-a aflat câștigătoarele. Festivitatea de premiere a avut...

Noi pe Facebook

De citit

Adrian Oros anunţă că va rămâne în Guvern

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, va reveni asupra...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției