30.4 C
București
luni, 26 iulie, 2021

-

HomepageȘtiriOlt: Producţia medie de grâu la hectar, mai mare faţă de anul...

Olt: Producţia medie de grâu la hectar, mai mare faţă de anul trecut cu 1.600 de kilograme

Producţia medie de grâu la hectar obţinută de fermierii din judeţul Olt este de 5.800 de kilograme, cu 1.600 de kilograme mai mare faţă de cantitatea medie realizată anul trecut, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.

Până joi, fermierii din judeţul Olt au recoltat grâul de pe 90.000 de hectare, adică mai mult de 70% din suprafaţa cultivată.

Campanie de recoltare se apropie de final la alte cereale (orz, orzoaică, triticale), precum şi la rapiţă şi la mazăre, în toate cazurile, producţia medie obţinută fiind mai mare faţă de cea din 2020.

„La grâu a fost raportată o producţie medie la hectar de 5.800 de kilograme, la rapiţă o producţie medie de 3.100 de kilograme pe hectar, la mazăre de 2.400 de kilograme pe hectar, la orz şi orzoaică de câte 5.300 de kilograme pe hectar, iar la triticale de 5.000 de kilograme pe hectar”, a spus Gabriela Andronie.

Anul trecut, în judeţul Olt fermierii au obţinut o producţie medie de 4,2 tone de grâu pe hectar şi o producţie totală de 525.000 de tone de grâu.

Sursa foto: foodbusinessnews.net

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Scheme de tratament contra bolilor la vița de vie

Cele mai frecvente boli la vița de vie sunt mana, putregaiul cenușiu și făinarea. Insectele dăunătoare sunt acarienii, păduchii...
- adv -spot_img

Plantarea unei livezi de cais – sfaturi și particularități

Caisul poate fi cultivat în mai multe sisteme, în funcție de vigoarea soiului, tipul portaltoiului, forma de coroană, tehnologia...

APIA: 2 august ultima zi de primire a cererilor pentru PNA

Potrivit unui comunicat de presă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că, Cererile de plată...

Noi pe Facebook

De citit

Valoarea producţiei agricole a scăzut cu 15,4% în 2020

Valoarea producţiei agricole a scăzut cu 15,4% în 2020,...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției