‹ adv ›
sâmbătă, 1 aprilie, 2023
11 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriO companie australiană – prima din lume care va produce carne de...

O companie australiană – prima din lume care va produce carne de miel în laborator

Compania australiană Magic Valley este prima din lume care cultivă carne de miel în laborator.

Potrivit companiei, produsul său se află în prezent în stadiul de prototip. Va dura încă 1-2 ani până când va ajunge pe rafturile magazinelor.

Primele produse puse la dispoziția consumatorilor vor fi carnea tocată, fripturile, fileul și pârjoale de miel.

„Carnea cultivată în laborator câștigă rapid atenția în întreaga lume ca o alternativă sigură, sănătoasă și gustoasă la carnea tradițională de fermă care nu necesită sacrificare”, spune compania.

Compania a fost fondată de veganul Paul Bevan și reunește o echipă de oameni de știință australieni de frunte cu o vastă experiență atât în ​​biologia celulelor stem, cât și în creșterea animalelor.

Carnea de oaie va fi produsă dintr-un mic eșantion de celule animale. Celulele sunt plasate într-un mediu bogat în nutrienți, unde se pot înmulți și crește cu ușurință pentru a crea produse din carne, similare cărnii produse la fermă.

Se crede că, comparativ cu carnea produsă în fermele tradiționale, un produs cultivat în laboratoare va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 96%, utilizarea terenurilor cu 99% și utilizarea apei cu 96%.

„Având în vedere reputația excelentă a Australiei în materie de siguranță alimentară și creșterea ovinelor, mielul de laborator a fost alegerea evidentă pentru prima gamă de produse a companiei noastre”, a spus Bevan.

Magic Valley adună în prezent investiții pentru a finaliza dezvoltarea unui prototip.

Amintim că, acum un an compania Mosa Meat a declarat că planifică să lanseze pe piața UE primele produse din carne obținute sintetic în prima jumătate a anului 2022.

Citește despre Îngrijirea oilor înainte și după fătare acesând acest link.

Sursa foto: farmweekly.com.au

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole