joi, 18 august, 2022
24.3 C
București

-

HomepageȘtiriNumărul sacrificărilor a crescut la ovine şi caprine, în octombrie, şi a...

Numărul sacrificărilor a crescut la ovine şi caprine, în octombrie, şi a scăzut la bovine, porcine şi păsări

Numărul sacrificărilor a fost mai mare la ovine şi caprine, în octombrie, iar la bovine, porcine şi păsări a scăzut, iar greutatea în carcasă a crescut la ovine şi caprine, iar la bovine, porcine şi păsări s-a diminuat, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate joi.

Potrivit INS, în luna octombrie, faţă de septembrie, numărul sacrificărilor a crescut la porcine, iar la bovine, ovine şi caprine şi la păsări a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la porcine, ovine şi caprine, iar la bovine şi la păsări a scăzut.

Conform INS, în luna octombrie 2021, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 21,3%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 22,1%, faţă de aceeaşi lună din 2020. Raportat la luna septembrie a acestui an, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 21,3%, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 20,8%.

La specia porcine, în octombrie 2021 s-au sacrificat cu 14,9% mai puţine animale, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 14,1% faţă de octombrie 2020. Comparativ cu luna anterioară, în octombrie sacrificările au crescut cu 4,2%, iar greutatea în carcasă a crescut cu 8%.

În ceea ce priveşte sacrificarea ovinelor şi caprinelor, datele INS arată în octombrie 2021 o creştere cu 1,9% faţă de octombrie 2020, greutatea în carcasă fiind cu 2,8% mai mare. Comparativ cu luna anterioară, în octombrie sacrificările s-au diminuat cu 0,8%, dar greutatea în carcasă a crescut cu 2,3%.

Potrivit datelor INS, sacrificările la păsări au scăzut în octombrie 2021 cu 2,9% faţă de octombrie 2020, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 2,3%, în timp ce, raportat la luna precedentă, sacrificările au scăzut cu 2,5%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 0,1%.

Greutatea medie în carcasă consemnată în luna octombrie 2021 a fost de 159,7 kilograme la bovine, 91 de kilograme la porcine, 14,8 kilograme la ovine/caprine şi 1,7 kilograme la păsări.

INS precizează că greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă totală şi numărul de animale sau păsări sacrificate.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Semănatul rapiței de toamnă – top 7 cele mai frecvente greșeli

Rapița de toamnă necesită o îngrijire corespunzătoare începând de...

MADR: Suprafeţele agricole calamitate se apropie de 352.000 de hectare

Suprafaţa totală afectată de secetă până în prezent se ridică la 351.700 hectare (ha) în 33 de judeţe, mai...

Ucraina: Suprafaţa cultivată cu grâu de toamnă ar putea scădea cu 30-60% fără sprijin din partea statului

Suprafaţa cultivată cu grâu de toamnă în Ucraina ar putea scădea cu 30 - 60% în 2023 fără sprijin...

Tăierea frunzelor la căpșun – perioade și recomandări

Abordarea tradițională a creșterii căpșunului implică înlăturarea completă a frunzelor. Cu toate acestea, cercetările în domeniul horticol nu stau...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate