2.8 C
București
duminică, 5 decembrie, 2021

-

HomepageȘtiriNoi discuţii la Ministerul Agriculturii pe tema Planului Naţional Strategic

Noi discuţii la Ministerul Agriculturii pe tema Planului Naţional Strategic

Seria dezbaterilor şi a consultărilor cu partenerii economici şi sociali cu privire la Planul Naţional Strategic (PNS) continuă la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), iar reuniunea de joi, organizată de AM-PNDR, marchează debutul consultărilor efective cu privire la intervenţiile propuse prin PNS pentru perioada 2023-2027.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a MADR, ministrul de resort, Adrian Oros, a participat la întâlnirea subgrupului de lucru “LEADER şi activităţi neagricole”.

“Dacă până la această dată procesul de consultare s-a bazat pe identificarea situaţiei actuale, pe elaborarea analizei SWOT şi pe identificarea nevoilor, iată că acum am trecut la etapa următoare: discutarea intervenţiilor pe care MADR le propune şi alocările financiare aferente”, a afirmat ministrul Adrian Oros, în deschiderea reuniunii.

Discuţiile au vizat subiecte precum prezentarea structurii PNS – stadiul şi etapele viitoare, fişele intervenţiilor LEADER – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunităţii şi intervenţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole.

La eveniment au mai participat secretarul de stat în MADR Marius Micu, directorul general al AM PNDR, Daniela Rebega, directorul general adjunct al AM PNDR, Bogdan Alecu, şi şeful Serviciului LEADER, Alecsandra Rusu.

“Reamintim că seria consultărilor privind intervenţiile a debutat în data de 3 noiembrie cu o întâlnire a Comitetului Consultativ Tematic pentru PNS. Cu această ocazie, au fost prezentate propunerile de alocări financiare pentru intervenţiile PNS. Seria va continua, pe tot parcursul lunii noiembrie, cu reuniuni ale celor 12 subgrupuri de lucru în care sunt reuniţi peste 160 de parteneri economici şi sociali pentru consultarea tuturor intervenţiilor care vor fi incluse în PNS”, se precizează în postare. 

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

APIA primește cereri pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2022

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2021  se depun Cererile de...
- adv -spot_img

Cum alegem păsările, care vor fi productive și iarna

Înainte de perioada rece este o întrebare firească, așa cum temperaturile scăzute pot influența semnificativ atât sănătatea, cât și...

Ministrul Agriculturii caută soluţii pentru problemele industriei de morărit şi panificaţie

Aplicarea unui regim de impozitare asemenea celui practicat în domeniul construcţiilor pentru salariaţii din sectorul morărit, panificaţie şi produse...

Noi pe Facebook

De citit

Fătarea la vaci: de ce și cu cât aceasta poate întârzia

Crescătorii de bovine destul de des se plâng, că...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției