23.7 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleNoi discuţii la Ministerul Agriculturii pe tema Planului Naţional Strategic

Noi discuţii la Ministerul Agriculturii pe tema Planului Naţional Strategic

Seria dezbaterilor şi a consultărilor cu partenerii economici şi sociali cu privire la Planul Naţional Strategic (PNS) continuă la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), iar reuniunea de joi, organizată de AM-PNDR, marchează debutul consultărilor efective cu privire la intervenţiile propuse prin PNS pentru perioada 2023-2027.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a MADR, ministrul de resort, Adrian Oros, a participat la întâlnirea subgrupului de lucru „LEADER şi activităţi neagricole”.

„Dacă până la această dată procesul de consultare s-a bazat pe identificarea situaţiei actuale, pe elaborarea analizei SWOT şi pe identificarea nevoilor, iată că acum am trecut la etapa următoare: discutarea intervenţiilor pe care MADR le propune şi alocările financiare aferente”, a afirmat ministrul Adrian Oros, în deschiderea reuniunii.

Discuţiile au vizat subiecte precum prezentarea structurii PNS – stadiul şi etapele viitoare, fişele intervenţiilor LEADER – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunităţii şi intervenţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole.

La eveniment au mai participat secretarul de stat în MADR Marius Micu, directorul general al AM PNDR, Daniela Rebega, directorul general adjunct al AM PNDR, Bogdan Alecu, şi şeful Serviciului LEADER, Alecsandra Rusu.

„Reamintim că seria consultărilor privind intervenţiile a debutat în data de 3 noiembrie cu o întâlnire a Comitetului Consultativ Tematic pentru PNS. Cu această ocazie, au fost prezentate propunerile de alocări financiare pentru intervenţiile PNS. Seria va continua, pe tot parcursul lunii noiembrie, cu reuniuni ale celor 12 subgrupuri de lucru în care sunt reuniţi peste 160 de parteneri economici şi sociali pentru consultarea tuturor intervenţiilor care vor fi incluse în PNS”, se precizează în postare. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Barbu: E o practică comercială neloială – produse româneşti au adaos mare, produsele din import au adaos mic

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, joi, că se lucrează la proiectul privind limitarea adaosului comercial la toate produsele...

Proiect: Operatorii din sectorul agroalimentar vor avea obligaţia de a întreprinde măsuri de prevenire a risipei alimentare

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat, miercuri, în transparenţă decizională, proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole