19.5 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriNigeria, interesată de colaborarea cu România în domeniul energiei verzi şi al...

Nigeria, interesată de colaborarea cu România în domeniul energiei verzi şi al agriculturii

Un domeniu de interes pentru România şi Nigeria este cel al agriculturii şi industriei alimentare de procesare, cele două ţări având un potenţial economic semnificativ, a afirmat miercuri preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.

„România şi Nigeria trebuie să dezvolte proiecte comune de colaborare la nivel economic, prin intermediul cărora să poată fi atrase un număr considerabil de companii care să dezvolte afaceri pe termen lung. Este foarte importantă identificarea unui proiect central, aşa numitul core project, care să beneficieze de implicarea totală a autorităţilor din cele două state şi care să aibă ca scop principal polarizarea unui segment cât mai larg de companii, inclusiv IMM-uri din România şi Nigeria.

Un domeniu de interes pentru ambele părţi implicate este cel al agriculturii şi industriei alimentare de procesare, atât Nigeria cât şi România având un potenţial economic semnificativ. În acest context, invit companiile nigeriene să participe în număr cât mai mare la INDAGRA, cel mai important târg de profil din Estul Europei, organizat la Centrul Expoziţional Romexpo, în luna octombrie. INDAGRA reprezintă o platformă eficientă în ceea ce priveşte stabilirea unor noi punţi de legătură între antreprenorii din România şi Nigeria”, a declarat preşedintele CCIR, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ambasadorul Republicii Federale Nigeria în România, Safiya Ahmad Nuhu, în scopul identificării oportunităţilor de promovare şi dinamizare a relaţiilor economice bilaterale.

La rândul său, diplomatul nigerian şi-a exprimat interesul pentru domeniul energiei verzi, agricultură, IT&C, dar şi pentru industria de apărare.

„La nivel instituţional, am identificat principalele domenii de interes pentru ţara noastră, domenii ce pot reprezenta oportunităţi semnificative de cooperare pentru mediile de afaceri din ambele state. Astfel, putem dezvolta proiecte comune în domeniul energiei, mai ales energie verde, agricultură şi producţia de maşini şi echipamente agricole, IT&C şi cybersecurity, gestionarea deşeurilor şi industria de apărare.

Pentru Nigeria este foarte importantă dezvoltarea relaţiilor bilaterale mai ales prin perspectiva politicilor României şi a Uniunii Europene privind continentul african şi a oportunităţilor oferite de pieţele de consum din ţările africane. Apreciez foarte mult invitaţia de a participa la târgul INDAGRA şi vă asigur de tot sprijinul nostru în ceea ce priveşte participarea companiilor româneşti la evenimentele şi târgurile care vor fi organizare în Nigeria”, a spus Safiya Ahmad Nuhu. 

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Dăunători la varză – simptome de atac, combatere

Dăunătorii la varză pot produce pagube importante, reflectate atât...
‹ adv ›

MADR a publicat mecanismul de import a produselor agricole din Ucraina şi Republica Moldova

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a postat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se...

Producţia României din acvacultură este la jumătate faţă de cea a Cehiei

Producţia din acvacultură a Uniunii Europene în anul 2021 a fost de aproximativ 1,123 milioane de tone iar valoarea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole