13.8 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul rus al Agriculturii: Penuria de combustibili ameninţă să perturbe recoltarea de...

Ministrul rus al Agriculturii: Penuria de combustibili ameninţă să perturbe recoltarea de toamnă

Ministrul rus al Agriculturii, Dmitry Patrushev, a declarat miercuri că penuria de combustibili ameninţă să perturbe recoltarea de toamnă şi însămânţarea, şi a cerut suspendarea exporturilor de produse petroliere, a informat agenţia rusă de presă Interfax, transmite Reuters.

Rusia, unul dintre cei mai mari producători globali de petrol, se confruntă cu o penurie de combustibili, esenţiali pentru recoltare în anumite părţi din grânarul sudic, iar situaţia s-ar putea înrăutăţi în următoarele luni, conform surselor de pe piaţă.

Traderii spun că piaţa carburanţilor este afectată de o combinaţie de factori, inclusiv lucrări de mentenanţă la rafinării, blocaje pe calea ferată şi deprecierea rublei, care stimulează exporturile de produse petroliere.

Oficialii de la Moscova au încercat în ultimele luni să rezolve deficitul de benzină şi motorină, analizând reducerea exporturilor ca o decizie de ultimă instanţă pentru a preveni o criză serioasă a combustibililor, care ar putea fi incomodă pentru Kremlin, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din martie.

„Deja avem problemele cu disponibilitatea combustibililor. Acum vom opri recoltarea şi nu vom face însămânţările de iarnă. Va fi un dezastru”, a declarat Dmitry Patrushev în comitetul parlamentar care se ocupă de problemele agriculturii.

„Poate este momentul să oprim temporar exporturile de produse petroliere până când se va stabiliza situaţia pe piaţa internă”, a afirmat ministrul rus al Agriculturii.

Adjunctul ministrului rus al Energiei, Pavel Sorokin, a anunţat că un proiect de decret, care permite doar producătorilor de combustibili să exporte produse petroliere, a fost deja trimis Guvernului şi administraţiei prezidenţiale.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Producție agricolă responsabilă prin practici de ambalare circulară

În prezent, protecția mediului și a resurselor naturale este fundamentală pentru fermierii din România, pentru a îmbunătăți sănătatea și...

AGCO Corporation cumpără 85% din gigantul tehnologic Trimble pentru 2 miliarde de dolari

AGCO Corporation, producător și distribuitor global de utilaje agricole și tehnologie de agricultură de precizie, a anunțat recent o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole