joi, 30 iunie, 2022
22.9 C
București

-

HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii va efectua o vizită oficială în Iordania

Ministrul Agriculturii va efectua o vizită oficială în Iordania

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2022, o delegație condusă de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, va efectua o vizită oficială în Regatul Hașemit al Iordaniei, în scopul consolidării și creșterii schimburilor comerciale de produse agricole dintre România și Iordania.

Programul vizitei include o întrevedere bilaterală cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat, precum și o întrevedere cu ministrul Industriei, Comerțului și Aprovizionării, Yousef Mahmoud Al Shamali.

De asemenea, cei doi miniștri ai agriculturii vor participa la sesiunea plenară a Reuniunii Comitetului pentru agricultură, ce va fi urmată de reuniunea la nivel de experți.

Programul va include și o vizită la Centrul Național pentru Cercetare în Agricultură, pentru a identifica oportunități de cooperare în domeniul cercetării științifice agricole între institute românești și centrul iordanian, o vizită la o fabrică de îngrășăminte, precum și o întâlnire cu principalii importatori de animale.

România este principalul furnizor de grâu și ovine în Regatul Hașemit al Iordaniei. Totodată, în perioada 2019 – 2020, Regatul Hașemit al Iordaniei a reprezentat cea de-a 3-a piață de desfacere la nivel internațional pentru produsele agroalimentare românești.

Colaborarea bilaterală dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei are la bază Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii între Ministerul Agriculturii din Regatul Hașemit al Iordaniei și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România.

Concret, cele două ministere, prin intermediul experților tehnici, realizează un schimb de informații și de bune practici privind legislația și procedurile utilizate, cu scopul de a facilita colaborarea mediului privat din cele două țări.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Olt: Numărul fermierilor înscrişi în programul pentru usturoi, aproape dublu faţă de anul trecut

Numărul fermierilor din judeţul Olt înscrişi în acest an...

Lovitură pentru fondurile de investiții străine. Obligate să arendeze terenurile agricole pe 10 ani

Parlamentarii social-democrați au decis să pună capăt abuzurilor fondurilor de investiții străine care au cumpărat terenuri agricole românești și...

APIA eliberează adeverințe pentru crescătorii de animale

APIA continuă să eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 14 - bunăstarea animalelor, care intenționează să acceseze credite în vederea...

Cuba încearcă să salveze industria zahărului, odată fiind locomotiva economiei

Sunetul sirenei anunţă în sfârşit reluarea lucrului la fabrica de zahăr Antonio Sanchez din provincia Antonio Sanchez din centrul...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate