3.8 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii va efectua o vizită oficială în Iordania

Ministrul Agriculturii va efectua o vizită oficială în Iordania

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2022, o delegație condusă de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, va efectua o vizită oficială în Regatul Hașemit al Iordaniei, în scopul consolidării și creșterii schimburilor comerciale de produse agricole dintre România și Iordania.

Programul vizitei include o întrevedere bilaterală cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat, precum și o întrevedere cu ministrul Industriei, Comerțului și Aprovizionării, Yousef Mahmoud Al Shamali.

De asemenea, cei doi miniștri ai agriculturii vor participa la sesiunea plenară a Reuniunii Comitetului pentru agricultură, ce va fi urmată de reuniunea la nivel de experți.

Programul va include și o vizită la Centrul Național pentru Cercetare în Agricultură, pentru a identifica oportunități de cooperare în domeniul cercetării științifice agricole între institute românești și centrul iordanian, o vizită la o fabrică de îngrășăminte, precum și o întâlnire cu principalii importatori de animale.

România este principalul furnizor de grâu și ovine în Regatul Hașemit al Iordaniei. Totodată, în perioada 2019 – 2020, Regatul Hașemit al Iordaniei a reprezentat cea de-a 3-a piață de desfacere la nivel internațional pentru produsele agroalimentare românești.

Colaborarea bilaterală dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei are la bază Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii între Ministerul Agriculturii din Regatul Hașemit al Iordaniei și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România.

Concret, cele două ministere, prin intermediul experților tehnici, realizează un schimb de informații și de bune practici privind legislația și procedurile utilizate, cu scopul de a facilita colaborarea mediului privat din cele două țări.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Nu plantați livezi fără a realiza analiza solului

Analiza solului realizată înainte de plantarea livezilor este una...

Cotaţia barilului de ţiţei Brent creşte după plafonarea preţului la petrolul rusesc

Cotaţia barilului de ţiţei Brent a urcat luni, după ce grupul OPEC+ a decis să menţină ţintele de producţie,...

Patria Credit a semnat un nou acord cu FEI, care va asigura finanţări ale micilor afaceri

Patria Credit IFN a semnat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii (FEI), într-un plafon de...

Prețul lemnului la nivel mondial – în scădere. Noi prognoze ale analiștilor

Tranzacțiile pe piața lemnului nu sunt pentru cei slabi când te uiți la evoluția prețurilor din ultimele luni. La...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate