10.1 C
București
luni, 18 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMAT: Peste 3.400 de contracte de finanţare au fost semnate în cadrul...

MAT: Peste 3.400 de contracte de finanţare au fost semnate în cadrul programului IMM-Agri Food

Peste 3.400 de contracte de finanţare în sumă totală de aproximativ 249,5 milioane de euro au fost semnate în cadrul programului IMM-Agri Food, a anunţat luni Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

„Din totalul aplicanţilor înscrişi în cadrul programului IMM-Agri Food (granturi pentru capital de lucru), respectiv 10.961 de societăţi cu activitate în domeniul agroalimentar, s-au semnat 3.474 de contracte de finanţare în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, 99,8% din buget a fost contractat în termenul impus de cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat, instituite cu scopul sprijinirii economiei în contextul pandemiei Covid-19.

Diferenţa de 0,2% este reprezentată de contractele nesemnate în termen de aplicanţi.

Măsura „Granturi pentru capital de lucru acordate entităţilor din domeniul agroalimentar” din cadrul schemei de ajutor de stat a fost instituită prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 61 din 6 mai 2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MAT: Atenţionăm beneficiarii programului IMM Agri-Food că vor fi eligibile doar cheltuielile efectuate din contul de grant

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) atenţionează beneficiarii programului IMM...
‹ adv ›

Aproape 11.000 de înscrieri, depuse pentru programul IMM AGRI-FOOD

Un număr de 10.961 de înscrieri au fost înregistrate în perioada 26 - 31 mai pentru programul IMM AGRI-FOOD...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole