18 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Schema de ajutor de stat privind sprijinul pentru creşterea animalelor se...

MADR: Schema de ajutor de stat privind sprijinul pentru creşterea animalelor se poate prelungi cu încă 6 luni

Schema de ajutor de stat privind sprijinul pentru creşterea animalelor se poate prelungi cu încă 6 luni, respectiv până la data de 30 iunie 2023, cu valorile cuantumurilor reglementate în prezent aferente perioadei menţionate anterior, potrivit unui proiect de HG, postat joi în transparenţă decizională pe site-ul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Sprijinul pentru creşterea animalelor se acordă în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 702/2014 al Comisiei şi ale HG 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, iar această prelungire a termenului este necesară deoarece legislaţia Uniunii Europene în acest domeniu pentru perioada 2023 – 2027 este în curs de elaborare.

„Prin acest proiect de HG se oferă posibilitatea de a completa cererea iniţială doar pentru jumătate de an în vederea continuării activităţii de ameliorare până la adoptarea noii legislaţii UE. Legislaţia Uniunii Europene în acest domeniu pentru perioada 2023 – 2027 este în curs de elaborare, iar după adoptarea acesteia se va iniţia legislaţia naţională şi se va notifica la Comisia Europeană noua schemă de ajutor de stat”.

HG 1179/2014 reglementează schema de ajutor de stat, având ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

Cererile iniţiale de solicitare a ajutoarelor de stat se depun în perioada 1-15 decembrie a anului precedent celui pentru care se solicită ajutorul de stat.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor...
‹ adv ›

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole