23.7 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Prima intervenţie din Planul Strategic 2023-2027 va fi lansată în perioada...

MADR: Prima intervenţie din Planul Strategic 2023-2027 va fi lansată în perioada 27 februarie – 24 martie 2023

Prima sesiune de depunere a Cererilor de plată din cadrul Planului Strategic (PS) 2023-2027 pentru intervenţia DR-06- Bunăstarea animalelor va fi lansată în perioada 27 februarie – 24 martie 2023, a anunţat joi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Printr-o muncă susţinută şi o preocupare permanentă în sprijinul fermierilor, folosindu-ne de toate mijloacele de care dispunem, iată că putem da semnalul demarării implementării Planului Strategic în România. Facem ce trebuie pentru a aduce în agricultura ţării noastre întreaga sumă de 15,8 miliarde euro pusă la dispoziţie de Uniunea Europeană în actuala perioadă de programare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri şi are forma unei plăţi anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM).

Suma totală alocată pe întreaga perioadă de programare pentru această intervenţie este de 736,25 milioane euro, urmând să beneficieze de finanţare toţi cei care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate.

Potrivit MADR, solicitanţii intervenţiei DR-06 – Bunăstarea animalelor, Pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi Pachet b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor pot depune cererile la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe a cărui rază teritorială se află sediul social al acestora.

Sprijinul privind bunăstarea animalelor a fost introdus în PNDR 2007-2013 prin M.215 – plăţi privind bunăstarea animalelor, urmat apoi de Măsura 14 din PNDR 2014-2020 şi continuă în prezent prin intermediul acestei intervenţii din cadrul PS. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi...
‹ adv ›

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole