26.4 C
București
luni, 5 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriMADR: Prima intervenţie din Planul Strategic 2023-2027 va fi lansată în perioada...

MADR: Prima intervenţie din Planul Strategic 2023-2027 va fi lansată în perioada 27 februarie – 24 martie 2023

Prima sesiune de depunere a Cererilor de plată din cadrul Planului Strategic (PS) 2023-2027 pentru intervenţia DR-06- Bunăstarea animalelor va fi lansată în perioada 27 februarie – 24 martie 2023, a anunţat joi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Printr-o muncă susţinută şi o preocupare permanentă în sprijinul fermierilor, folosindu-ne de toate mijloacele de care dispunem, iată că putem da semnalul demarării implementării Planului Strategic în România. Facem ce trebuie pentru a aduce în agricultura ţării noastre întreaga sumă de 15,8 miliarde euro pusă la dispoziţie de Uniunea Europeană în actuala perioadă de programare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri şi are forma unei plăţi anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM).

Suma totală alocată pe întreaga perioadă de programare pentru această intervenţie este de 736,25 milioane euro, urmând să beneficieze de finanţare toţi cei care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate.

Potrivit MADR, solicitanţii intervenţiei DR-06 – Bunăstarea animalelor, Pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi Pachet b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor pot depune cererile la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe a cărui rază teritorială se află sediul social al acestora.

Sprijinul privind bunăstarea animalelor a fost introdus în PNDR 2007-2013 prin M.215 – plăţi privind bunăstarea animalelor, urmat apoi de Măsura 14 din PNDR 2014-2020 şi continuă în prezent prin intermediul acestei intervenţii din cadrul PS. 

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • MADR

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR a dat amenzi în valoare de 172.550 lei pentru neconformitățile depistate în comercializarea fructelor și legumelor proaspete

MADR desfășoară acțiuni de control cu caracter permanent, în baza legislației specifice din domeniul comercializării legumelor și fructelor proaspete....

Festivalul Ținutului Vinului – Vin din Prahova

Joi, 25 mai 2023, ministrul Petre Daea, alături de secretarul de stat Ion Găman și de directorul DGPIAC Amelia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole