29.2 C
București
luni, 15 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Peste 761.300 de hectare cu culturi agricole, afectate de secetă

MADR: Peste 761.300 de hectare cu culturi agricole, afectate de secetă

Suprafaţa agricolă afectată de secetă a ajuns la 761.346 hectare în 38 de judeţe şi în Capitală, potrivit datelor transmise luni de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Principalele culturi de toamnă afectate sunt: grâu şi triticale – 189.977 hectare, orz, orzoaică, ovăz, secară – 29.994 hectare, rapiţă – 26.805 hectare. De asemenea, sunt afectate şi culturile de primăvară, respectiv: porumbul – 297.568 hectare, floarea soarelui – 148.444 hectare, soia – 23.129 hectare, plante furajere – 23.121 hectare.

Cele 38 de judeţe – inclusiv Capitala – care au raportat pagube din cauza secetei sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, zona municipiului Bucureşti, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj,Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

Ministrul de resort, Petre Daea, a anunţat săptămâna trecută că aşteaptă până la data de 15 noiembrie procesele verbale de constatare emise de comisiile de evaluare a pagubelor, pentru a-i putea ajuta pe fermierii afectaţi de secetă.

„În fiecare zi eu vă pun la dispoziţie buletinul nostru informativ care consemnează pe baza datelor pe care le primim de la comisiile judeţene care este situaţia concretă privind evaluarea pierderilor din agricultură. Am spus-o şi o repet: seceta este un fenomen evolutiv, nu este ca un alt fenomen care să afecteze astăzi şi mâine ştii care a fost gradul de afectare şi pe ce suprafaţă, motiv pentru care aşteptăm aceste procese verbale de constatare, până pe data de 15 noiembrie, când comisiile stabilite prin ordinul prefectului evaluează la faţa locului care este starea de fapt şi ne transmit aceste date, iar noi vi le transmitem dumneavoastră. După cum vedeţi, de la o zi la al alta apar date noi”, a precizat ministrul Agriculturii. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de...
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...

Ajutor de stat pentru compensarea pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate, fără înscrierea dosarelor în SIMM

Dosarele pentru acordarea ajutorului de stat în vederea compensării parţiale a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole