4.7 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriMADR anunţă ample acţiuni de control în sectorul de comercializare a produselor...

MADR anunţă ample acţiuni de control în sectorul de comercializare a produselor agroalimentare specifice Sărbătorilor Pascale

Inspectorii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) desfăşoară la nivel naţional ample acţiuni de control, în colaborare cu ANPC şi ANAF, pe zona de comercializare a produselor agroalimentare specifice perioadei Sărbătorilor Pascale.

„Sunt un susţinător al produselor româneşti autentice şi îi îndemn de fiecare dată pe români să sprijine producătorii autohtoni alegând alimentele şi produsele de calitate, obţinute pe plan local. Totodată, trebuie să descurajăm orice fel de acţiune speculativă a celor care încearcă să profite nedrept în această perioadă în care oamenii se pregătesc pentru Sărbătoarea Învierii Domnului. De aceea, am dispus intensificarea controalelor mixte, pentru a ne asigura că pe mesele românilor ajung alimente de calitate şi care respectă standardele de comercializare”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Acţiunile de control, identificare şi sancţionare a neregulilor constatate, desfăşurate la nivel naţional, începând cu 15 aprilie, vizează verificarea conformităţii produselor agroalimentare cu standardele de comercializare, a provenienţei acestora, precum şi combaterea unor fenomene ilicite, dar şi existenţa documentelor care să ateste provenienţa alimentelor supuse comercializării (facturi fiscale, certificate de conformitate pentru produsele provenite din import, certificate de producător conforme, atestat producător, în cazul persoanelor fizice ş.a.).

De asemenea, inspectorii vor verifica etichetarea corectă a loturilor de legume şi fructe expuse spre comercializare şi îndeosebi a menţionării categoriei de calitate şi a provenienţei (ţara de origine) şi vor urmări combaterea unor fenomene ilicite existente pe filiera comercializării en-detail şi en-gros.

Echipele mixte de control efectuează acţiuni de verificare la operatorii economici – distribuitori, comercianţi, importatori, pieţe, magazine şi, după caz, la producători, în baza atribuţiilor prevăzute în legislaţia specifică.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Copilitul lăstarilor la roșii. Când se realizează și care este rolul

Copilirea roșiilor (tomatelor) presupune tăierea unor lăstari (copili) la...

Cultivarea pepenelui galben – sfaturi utile

Cultivarea de succes a pepenelui galben presupune respectarea mai multor particularități de creștere. Temperatura minimă de germinație a semințelor...

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața europeană pentru anul 2022, reunite sunt brandul Blexia. Noile produse...

Scheme de tratament la cais: produse și perioade recomandate

Pomii de cais pot fi afectați în diferite etape ale vegetație de o gamă largă de boli și dăunători....
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate