vineri, 7 octombrie, 2022
12.1 C
București

-

HomepageȘtiriMADR: 300 milioane euro pentru capitalizarea fermelor şi unităţilor de producţie

MADR: 300 milioane euro pentru capitalizarea fermelor şi unităţilor de producţie

Actul normativ privind acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru, în valoare totală de 300 de milioane de euro, pentru susţinerea afacerilor din domeniul agriculturii şi industriei alimentare, a intrat în procedura de transparenţă decizională şi poate fi consultat accesând acest link, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Această schemă de ajutor, parte a Programului „Sprijin pentru România”, este complementară alocării sumei de 200 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România şi se adresează întreprinderilor mici şi mijlocii, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, care desfăşoară activităţi economice în sectoarele agricultură, piscicultură şi acvacultură şi industrie alimentară”, precizează MADR.

Acestea vor putea accesa microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile cu o valoare de 5.000 euro sau granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, acordate sub formă de sumă forfetară şi în procent din cifra de afaceri.

Mai exact, pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 mai mare de 13.501 euro, valoarea grantului poate fi de până la 15% din cifra de afaceri şi nu poate depăşi suma de 120.000 euro, precizează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Fertilizarea foliară – avantajele realizării

Prin fertilizare se urmăreşte completarea nevoilor plantelor de substanţe...

Normarea încărcăturii de struguri la vița-de-vie. Cum influențează coacerea

La cultivarea strugurilor de masă producatorii trebuie să se axeze pe termenii: „anticipare” și „conștientizare”: anticiparea tuturor proceselor ce...

Pete pe fructele de roșii – cauzele apariției și tratament

Petele ce apar pe fructele plantelor de roșii sunt de o varietate foarte mare: mai deschise, mai închise, de...

Cum răspunde Europa la criza alimentară mondială

În mijlocul unei crize alimentare mondiale, în care preţurile au atins valori record, Uniunea Europeană încearcă să împiedice apariţia...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate