‹ adv ›
duminică, 5 februarie, 2023
2.1 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriMADR: 178 de rachete antigrindină au fost lansate în ultima săptămână pentru...

MADR: 178 de rachete antigrindină au fost lansate în ultima săptămână pentru protejarea culturilor agricole

Un număr de 178 de rachete antigrindină au fost lansate, în perioada 5 – 11 august 2022, din cinci puncte de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din Prahova, Vrancea, Oltenia, Timiş şi Mureş, pentru a proteja două milioane de hectare de culturi agricole.

„În intervalul 5 – 11 august 2022, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, a realizat 12 acţiuni de intervenţii active în atmosferă pentru combaterea a 29 de celule convective – formaţiuni noroase cu grindină în formare. Din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din Prahova, Vrancea, Oltenia, Timiş şi Mureş au fost lansate 178 rachete antigrindină (RAG), pentru a proteja circa 2 milioane ha de culturi agricole, precum şi comunităţile locale din zonele de intervenţie. În zonele protejate de infrastructura Sistemului nu a căzut grindină”, informează un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

De la începutul acestui sezon, în perioada 15 aprilie – 11 august 2022, din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP (Sistemul naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor – n. r.) au fost realizate, în total, 89 de intervenţii active în atmosferă, pentru combaterea a 526 de celule convective, cu un consum total de 3301 de rachete antigrindină.

Potrivit datelor transmise vineri de MADR, suprafaţa totală afectată de secetă a crescut la 337.267 hectare în 33 judeţe.

Judeţele care au raportat culturi afectate de secetă sunt Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

  • Citește despre ->
  • MADR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Petre Daea se întâlneşte joi cu tinerii fermieri din grupul Agrinnovator

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, se întâlneşte...

Daea: România are la dispoziţie 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare

România poate beneficia de fonduri în valoare de 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare, combaterea eroziunii...

Dezbatere publică: Aprobarea subvenției pentru creșterea porcilor Bazna şi Mangaliţa

Prezenta hotărâre stabileşte o schemă transparentă de ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci de reproducție din rasele...

Daea: Prin PNS 2023-2027, introducem pentru prima dată în România sprijinul de „bunăstare pentru taurine”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat joi, la Târgu Mureş, că introducerea, prin Planul Naţional Strategic...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole