13.2 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIndia interzice importul de mere la preț CIF sub 0,61 dolari/kg

India interzice importul de mere la preț CIF sub 0,61 dolari/kg

India, luni, 8 mai 2023, a interzis importul de mere în cazul în care prețul de import (CIF) este mai mic sau egal cu 50 Rs (circa 0,61 de dolari) pe kilogram. Guvernul modifică politica de import de la „liberă” la „interzisă” pentru această categorie de mere, scrie agrobiznes.md.

Modificarea în politica de import a merelor nu va fi aplicabilă în cazul Bhutanului, a anunțat Direcția Generală de Comerț Exterior (DGFT) într-o notificare.

„Importul de mere este interzis oriunde prețul de import CIF este mai mic sau egal cu 50 Rs pe kilogram. Condițiile de preț minim la import nu se vor aplica pentru importurile din Bhutan”, a declarat DGFT.

În perioada aprilie-februarie a anului fiscal 23, importurile de mere ale Indiei au fost de 260,37 milioane de dolari, Turcia, Italia, Iran și Chile fiind principalele surse. În întregul an fiscal 2021-2022, India a importat mere proaspete în valoare de 385,1 milioane de dolari.

Măsura este una semnificativă pentru fermierii locali, aceștia cerând anterior interzicerea importului de mere iraniene, ce au afectat prețurile interne.

Datele EastFruit arată că aproximativ 60% din toate merele au fost furnizate Indiei de cinci țări: Turcia, Italia, Iran, Chile și Noua Zeelandă. Alți furnizori relativ mari sunt Africa de Sud, Polonia, Emiratele Arabe Unite (reexport) și Brazilia.

Printre primii 15 furnizori de mere în India, există doar două țări care în 2022 au furnizat mere la prețuri medii sub 61 de cenți pe kg. Acestea sunt Iranul, care a înregistrat un preț mediu de doar 50 de cenți pe kg, și Emiratele Arabe Unite, care au vândut mere în India la o medie de 51 de cenți SUA pe kg.

Cel mai probabil, cea mai mare parte din merele furnizate Indiei din Emiratele Arabe Unite, conform participanților de pe piață, a fost reprezentată de mărul iranian.

În consecință, măsurile restrictive ale Indiei pot fi numite cel mai probabil sancțiuni împotriva merelor iraniene ieftine, originea fiind singura care poate concura în preț cu merele indiene locale.

Acest lucru poate duce la o creștere a prețurilor interne la mere în India și, de fapt, va sprijini vânzările de mere din Turcia și Polonia, care sunt următorii lideri în ceea ce privește competitivitatea prețului merelor furnizate, după Iran.

Merele turcești și poloneze au fost importate în India în 2022 la prețuri medii de 75 până la 85 de cenți pe kg. Prin urmare, nu intră sub incidența noilor restricții.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole