duminică, 19 iunie, 2022
25.4 C
București

-

HomepageȘtiriIndia interzice exportul de grâu. Ce efecte are decizia la nivel global

India interzice exportul de grâu. Ce efecte are decizia la nivel global

India a anunţat sâmbătă că interzice exporturile de grâu, la numai câteva zile după ce preconiza un nivel record al livrărilor anul acesta, transmite Reuters.

Măsura luată din cauza caniculei care a afectat recolta ar putea duce la o scumpire a grâului pe plan mondial, după ce piaţa internă a înregistrat deja cotaţii fără precedent, până la 322,71 dolari tona.

Un dealer din New Delhi a apreciat că producţia naţională va fi anul acesta de 100 de milioane de tone, sub aşteptări, iar achiziţiile de grâu ale guvernului indian au scăzut cu peste 50%.

Achizitorii internaţionali contau pe exporturile din India, al doilea mare producător de grâu din lume, deoarece resursele din zona Mării Negre au scăzut puternic în urma invaziei ruse în Ucraina.

Înainte de interdicţie, India conta pe exportul a 10 milioane de tone de grâu în anul fiscal început la 1 aprilie.

Guvernul de la New Delhi a anunţat că vor fi permise doar exporturile în baza unor scrisori de credit deja emise şi cele către ţări care solicită grâu din motive de securitate alimentară.

Reuters apreciază că deficitul de grâu de pe pieţele internaţionale va afecta în primul rând consumatorii săraci din Africa şi Asia.

Lista completă a primelor cincisprezece țări care acumulează cea mai mare valoare în dolari a exporturilor de grâu include Statele Unite ale Americii (16.3% din exporturile globale de grâu), Canada (15.1%), Franța (11.4%), Australia (11.2%), Rusia (11.2%), Germania (6.4%), Ucraina (4.8%), India (2.7%), Kazahstan (2.3%), Polonia (2%), Bulgaria (1.7%),  Argentina (1.4%) și Cehia (1.3%).

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Tehnologia de însămânțare a norilor a provocat inundații în țările din Golf

Mai multe țări din Golful Persic sunt în alertă din cauza ploilor torențiale care s-au abătut de câteva zile...

Cuba încearcă să salveze industria zahărului, odată fiind locomotiva economiei

Sunetul sirenei anunţă în sfârşit reluarea lucrului la fabrica de zahăr Antonio Sanchez din provincia Antonio Sanchez din centrul...

Cum au rezistat diferite soiuri de viță-de-vie în timpul iernii

În contextul situaţiei vulnerabile ale culturilor de câmp (cerealelor de toamnă), cultura de viţă-de-vie, la moment, are un start...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate