19 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIndia interzice exportul de grâu. Ce efecte are decizia la nivel global

India interzice exportul de grâu. Ce efecte are decizia la nivel global

India a anunţat sâmbătă că interzice exporturile de grâu, la numai câteva zile după ce preconiza un nivel record al livrărilor anul acesta, transmite Reuters.

Măsura luată din cauza caniculei care a afectat recolta ar putea duce la o scumpire a grâului pe plan mondial, după ce piaţa internă a înregistrat deja cotaţii fără precedent, până la 322,71 dolari tona.

Un dealer din New Delhi a apreciat că producţia naţională va fi anul acesta de 100 de milioane de tone, sub aşteptări, iar achiziţiile de grâu ale guvernului indian au scăzut cu peste 50%.

Achizitorii internaţionali contau pe exporturile din India, al doilea mare producător de grâu din lume, deoarece resursele din zona Mării Negre au scăzut puternic în urma invaziei ruse în Ucraina.

Înainte de interdicţie, India conta pe exportul a 10 milioane de tone de grâu în anul fiscal început la 1 aprilie.

Guvernul de la New Delhi a anunţat că vor fi permise doar exporturile în baza unor scrisori de credit deja emise şi cele către ţări care solicită grâu din motive de securitate alimentară.

Reuters apreciază că deficitul de grâu de pe pieţele internaţionale va afecta în primul rând consumatorii săraci din Africa şi Asia.

Lista completă a primelor cincisprezece țări care acumulează cea mai mare valoare în dolari a exporturilor de grâu include Statele Unite ale Americii (16.3% din exporturile globale de grâu), Canada (15.1%), Franța (11.4%), Australia (11.2%), Rusia (11.2%), Germania (6.4%), Ucraina (4.8%), India (2.7%), Kazahstan (2.3%), Polonia (2%), Bulgaria (1.7%),  Argentina (1.4%) și Cehia (1.3%).

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

DunhamTrimmer: Valoarea globală a îngrășămintelor cu valoare adăugată, estimată la 19,3 miliarde USD în 2022

Vatren Jurin, directorul tehnic al DunhamTrimmer, a împărtășit perspective...
‹ adv ›

Sinteză: Acordul UE privind importurile de produse agricole ucrainene, o abordare echilibrată de sprijin şi protecţie

Un acord cu privire la importurile de produse agricole ucrainene a fost convenit în cursul lunii martie între ambasadorii...

Raport: Balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un record în 2023

Comisia Europeană a anunţat vineri că balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un surplus record în 2023, graţie persistenţei...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole