marți, 24 mai, 2022
20.2 C
București

-

HomepageȘtiriÎncă o fermă achiziționată de către Holde Agri Invest

Încă o fermă achiziționată de către Holde Agri Invest

Compania românească Holde Agri Invest, care exploatează terenuri agricole, anunţă finalizarea achiziţionării fermei Videle din judeţul Teleorman, cu suma de 14,3 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al companiei, în urma acestei tranzacţii, Videle devine cel de-al treilea nucleu Holde, după fermele Roşiori şi Frumuşani.

„Agricultura este o afacere unde calculele trebuie gândite şi implementate pe termen lung. Suntem extrem de riguroşi în ceea ce priveşte fermele pe care le avem în vedere pentru a le integra în structura Holde, iar Videle a îndeplinit criteriile noastre de selecţie. Pe termen lung, obiectivul nostru rămâne acelaşi, să ajungem la o suprafaţă exploatată de cel puţin 25.000 de hectare, axată pe mai multe nuclee. La fel ca în cazul fermei Videle, ne propunem să atingem acest obiectiv prin finanţarea următoarelor noastre achiziţii cu capitalul atras de la investitorii Bursei de Valori Bucureşti”, a declarat directorul general al Holde Agri Invest, Liviu Zăgan.

Ferma Videle are o suprafaţa totală de 2.400 de hectare de teren aflate în arendă, fiind administrată, înainte de preluare, de Agrocom Exim Prod. Achiziţionarea şi integrarea fermei în conceptul Holde a fost realizată pe parcursul a aproximativ doi ani.

În 2019, Holde exploata 850 de hectare de teren din cadrul fermei, în 2020 suprafaţa operată ajungea la 1.600 de hectare, iar începând cu iulie 2021 compania exploata integral cele 2.400 de ha. În vara anului 2021, în cadrul fermei au fost cultivate culturi convenţionale de grâu, rapiţă, porumb şi floarea-soarelui.

Tranzacţia de preluare a Agrocom Exim Prod a fost finanţată în proporţie de 62% debt şi 38% equity. În momentul de faţă, 88% din suprafaţa totală a fermei este reprezentată de contracte de arendă semnate pentru o perioadă de peste 8 ani.

Pe lângă terenul exploatat, ferma vine la pachet cu o bază proprie situată în Videle, un număr de 10 angajaţi, dar şi cu un parc de utilaje agricole ce necesită îmbunătăţiri.

În perioada următoare, Holde va începe procesul de modernizare a fermei, investiţiile principale fiind concentrate pe reînnoirea parcului de utilaje agricole şi construirea unui siloz cu o capacitate de 10.000 de tone. Pe termen lung, conducerea se aşteaptă ca ferma să atingă performanţa maximă în anul 2024.

La începutul lunii iulie, Holde a atras aproximativ 30 milioane de lei de la investitorii BVB printr-o operaţiune de majorare a capitalului social, sumă ce va fi utilizată pentru extinderea suprafeţelor de teren exploatate şi modernizarea fermelor existente.

În prezent, compania se află în proces de negociere pentru achiziţionarea a patru noi ferme, cu o suprafaţă totală de 3.500 de hectare. Dacă tranzacţiile vor fi încheiate cu succes, întreaga suprafaţă exploatată de Holde va ajunge la 13.000 de hectare.

Holde Agri Invest este o companie iniţiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România. Înfiinţată în 2018, compania exploatează aproximativ 10.000 de hectare de teren, organizate în trei nuclee – ferma Roşiori situată în Roşiori de Vede (judeţul Teleorman), Frumuşani (judeţul Călăraşi) şi Videle (judeţul Teleorman).

Începând din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publică cotată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti cu simbolul HAI.

Sursa foto: newmoney.ro

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

De ce se îngălbenesc și se usucă castraveții abia formați – vezi 7 motive

Fără de fructe sănătoase de la bun început, nu...

Îngrășămintele cu azot: de ce sunt necesare și cum le folosim corect

Azotul, împreună cu fosforul și potasiul, sunt unii dintre cei mai importanți macronutrienți pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Îngrășămintele...

Cezar Gheorghe: Se așteaptă o criză a grâului la nivel mondial

Recolta de grâu la nivel mondial în anul 2022 s-ar putea să fie cu mult mai redusă decât prognozele...

Sprijin pentru fermierii din UE de până la 100.000 euro

Comisia Europeană a propus vineri o măsură excepțională finanțată de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) pentru a...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate