7.3 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriÎn februarie a crescut sacrificarea la păsări, ovine și caprine

În februarie a crescut sacrificarea la păsări, ovine și caprine

Numărul sacrificărilor a crescut la ovine, caprine şi la păsări, iar la bovine şi porcine a scăzut, în februarie, comparativ cu aceeaşi lună din 2021, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.

Greutatea în carcasă a crescut la păsări, în timp ce la toate speciile de animale a scăzut, în februarie, raportat la luna similară din 2021.

În februarie 2022, comparativ cu ianuarie 2022, numărul sacrificărilor a crescut la ovine şi caprine, iar la bovine, porcine şi păsări a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la porcine şi ovine şi caprine, iar la bovine şi păsări a scăzut.

Conform INS, în februarie 2022, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 20%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 18,6%, faţă de aceeaşi lună din 2021. Raportat la luna ianuarie 2022, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 28,9%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 27,7%.

La specia porcine, în februarie 2022, s-au sacrificat cu 16,7% mai puţine animale, iar greutatea în carcasă a scăzut tot cu 16,7% faţă de februarie 2021. Comparativ cu luna anterioară, sacrificările au scăzut cu 0,4%, iar greutatea în carcasă a crescut cu 1,4%.

În ceea ce priveşte sacrificarea ovinelor şi caprinelor, datele INS arată în februarie 2022 o creştere cu 1,9% faţă de februarie 2021, greutatea în carcasă fiind cu 2,7% mai mică. Comparativ cu luna anterioară, în februarie 2022, sacrificările au crescut cu 1,9%, iar greutatea în carcasă a urcat cu 5%.

Potrivit datelor INS, sacrificările la păsări au crescut în februarie 2022 cu 7,2% faţă de februarie 2021, iar greutatea în carcasă a crescut cu 7,8%, în timp ce, raportat la luna precedentă, sacrificările au scăzut cu 1,6%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 2,2%.

Greutatea medie în carcasă consemnată în luna februarie 2022 a fost de 167,8 kilograme la bovine, 91,2 de kilograme la porcine, 15,2 kilograme la ovine/caprine şi 1,7 kilograme la păsări.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne

Rațele mute sau leșești sunt crescute pentru producția de...

Plum pox sau vărsatul prunelor – ce facem cu pomii bolnavi

Plum pox sau vărsatul prunelor (Prunus virus) este o boală întâlnită frecvent în toate plantaţiile de prun, cais și...

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică iepurilor, cu evoluție acută (rapidă), caracterizată printr-un sindrom hemoragic însoțit...

Diareea și balonarea la iepuri. Cauze, tratament

Diareea nespecifică la iepuri poate fi provocată de factori stresanți sau alimentația neigienică și dezechilibrată. Unul dintre motive ar putea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate