13.4 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIdentificarea unor terenuri pentru a fi împădurite, în analiza miniştrilor Mediului şi...

Identificarea unor terenuri pentru a fi împădurite, în analiza miniştrilor Mediului şi Agriculturii

Identificarea unor categorii de terenuri care pot fi împădurite, cum ar fi cele administrate în prezent de Agenţia Domeniilor Statului, a fost subiectul principal al discuţiilor ce au avut loc miercuri între ministrul Mediului, Barna Tanczos, secretarul de stat Ionuţ Sorin Banciu şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Potrivit unei informări postate de Ministerul Mediului pe Facebook, este vorba de identificarea unor terenuri degradate şi terenuri aflate în proprietate privată.

De asemenea, participanţii la întâlnire au punctat necesitatea unei colaborări interinstituţionale MMAP – MADR şi pregătirea unei proceduri coerente care să susţină acest demers.

„Cele mai mari probleme în acest moment sunt în zona de sud a ţării, în Oltenia, unde fenomenul deşertificării a luat amploare în ultimii ani şi unde agricultura intensivă a contribuit, de asemenea, la degradarea acestor suprafeţe. Beneficiarii terenurilor degradate din aceste judeţe deficitare în păduri vor fi sprijiniţi pentru ca aceste suprafeţe să poată fi împădurite cât mai repede din fondurile PNRR”, a scris MMAP pe reţeaua de socializare.

România s-a angajat să împădurească peste 55.000 de hectare de terenuri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi să planteze alte circa 9 milioane de arbori în interiorul oraşelor, prin înfiinţarea de păduri-urbane.

Sursa foto: cincinnatiparks.com

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor...
‹ adv ›

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole