marți, 4 octombrie, 2022
12.8 C
București

-

HomepageȘtiriIdentificarea unor terenuri pentru a fi împădurite, în analiza miniştrilor Mediului şi...

Identificarea unor terenuri pentru a fi împădurite, în analiza miniştrilor Mediului şi Agriculturii

Identificarea unor categorii de terenuri care pot fi împădurite, cum ar fi cele administrate în prezent de Agenţia Domeniilor Statului, a fost subiectul principal al discuţiilor ce au avut loc miercuri între ministrul Mediului, Barna Tanczos, secretarul de stat Ionuţ Sorin Banciu şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Potrivit unei informări postate de Ministerul Mediului pe Facebook, este vorba de identificarea unor terenuri degradate şi terenuri aflate în proprietate privată.

De asemenea, participanţii la întâlnire au punctat necesitatea unei colaborări interinstituţionale MMAP – MADR şi pregătirea unei proceduri coerente care să susţină acest demers.

„Cele mai mari probleme în acest moment sunt în zona de sud a ţării, în Oltenia, unde fenomenul deşertificării a luat amploare în ultimii ani şi unde agricultura intensivă a contribuit, de asemenea, la degradarea acestor suprafeţe. Beneficiarii terenurilor degradate din aceste judeţe deficitare în păduri vor fi sprijiniţi pentru ca aceste suprafeţe să poată fi împădurite cât mai repede din fondurile PNRR”, a scris MMAP pe reţeaua de socializare.

România s-a angajat să împădurească peste 55.000 de hectare de terenuri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi să planteze alte circa 9 milioane de arbori în interiorul oraşelor, prin înfiinţarea de păduri-urbane.

Sursa foto: cincinnatiparks.com

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Scheme de tratament contra bolilor la vița de vie

Tratamentele la vița de vie se realizează în dependență...

Piața agricolă mondială: Prețurile la grâu și porumb continuă să crească

Începutul lunii octombrie pe piața agricolă mondială este marcat de aceleași variații de prețuri bine cunoscute în ultima perioadă....

România are 12 mii de producători în sistem ecologic; suprafaţa ecologică – 2%

Piaţa produselor economice în România este afectată de confuzia a ceea ce înseamnă ecologic, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei...

Consilier Daea: Foarte multă rapița OMG din Ucraina a ajuns la procesare și sunt probleme mari

Mărfurile agricole din Ucraina încep să creeze probleme în piață. Se întâmplă, însă, după ce Uniunea Europeană a deschis...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate