15 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleHarghita: APIA începe plăţile în avans către fermieri; valoarea subvenţiilor - între...

Harghita: APIA începe plăţile în avans către fermieri; valoarea subvenţiilor – între 70 şi 80 de milioane de euro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Harghita începe efectuarea plăţilor în avans către cei aproximativ 26.000 fermieri din judeţ, care au depus cereri de subvenţie, a informat şeful APIA Harghita, Haschi Andras.

„Începând de luni, 17 octombrie, APIA intenţionează să plătească subvenţia fermierilor în avans. Asta înseamnă că, în momentul de faţă, noi am început să pregătim pentru plată un număr de aproximativ 26.000 de dosare. Este o muncă foarte grea, asta înseamnă că lucrăm, practic, zi şi noapte, pentru ca, luni dimineaţă, Trezoreria să aibă pe masă primele OP-uri ca să poată transfera banii fermierilor. Sigur că este o activitate care nu se rezolvă într-o zi, nu toţi fermierii îşi vor primi banii în prima zi, este o activitate de durată. Pe parcursul unei întregi luni, zilnic, o serie de fermieri vor beneficia de aceste plăţi”, a declarat Haschi Andras.

Acesta a menţionat că este vorba atât de subvenţiile pe suprafaţă cât şi cele de agromediu şi zona montană, procentul pe care APIA îl va plăti fiind de aproximativ de 70%.

Potrivit lui Haschi Andras, aceste plăţi în avans reprezintă un mare ajutor pentru fermieri, în contextul în care a început campania de toamnă iar banii vor fi folosiţi pentru acest lucru.

„Este un avantaj foarte mare. Trebuie ştiut că, teoretic, plăţile încep doar din 1 decembrie, dar având în vedere criza financiară şi tot felul de alte crize, de ani de zile, Uniunea Europeană ne permite să dăm un avans fermierilor, care, chiar şi dacă este cu câteva săptămâni înainte de plata finală este un ajutor foarte-foarte mare, având în vedere că sunt în plină desfăşurare lucrările de toamnă, care necesită investiţii destul de mari”, a precizat şeful APIA Harghita.

El a mai arătat că, la fel ca şi până acum, la sfârşitul acestui an, vor intra în Harghita, din subvenţii, între 70 şi 80 milioane de euro.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA anunță Startul Campaniei de primire a Cererilor de Plată 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează...
‹ adv ›

APIA a făcut plăți de peste 424 mln de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 26 martie 2024, a efectuat plăți pentru anul de...

Sprijin financiar în valoare de peste 13,650 milioane lei pentru crescătorii de animale

Directorul General al APIA, domnul Cornel Constantin Turcescu, informează că Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole