9.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGrupul OPEC+ anunţă cea mai semnificativă reducere a producţiei de petrol din...

Grupul OPEC+ anunţă cea mai semnificativă reducere a producţiei de petrol din 2020

Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis miercuri cea mai semnificativă reducere a producţiei de petrol de la pandemia din 2020, scăzând livrările într-un moment în care piaţa e tensionată, în pofida presiunilor SUA şi ale altor ţări pentru a pompa mai mult, transmite Reuters.

Reuniţi la Viena, reprezentanţii celor 13 state membre ale Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi ai celor 10 state aliate, aflate sub umbrela OPEC+, au convenit ca, începând din noiembrie, să-şi reducă producţia cu două milioane de barili pe zi (bpd), pentru a sprijini creşterea preţurilor.

„Decizia este tehnică, nu politică”, a afirmat ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, Suhail al-Mazroui.

Cotaţia barilului de ţiţei a scăzut la aproximativ 90 de dolari, de la 120 de dolari în urmă cu trei luni, din cauza temerilor privind recesiunea, a majorării dobânzilor şi a aprecierii dolarului.

SUA au făcut presiuni asupra OPEC să nu reducă producţia, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

„Preţurile mai ridicate ale petrolului, dacă sunt determinate de reduceri semnificative ale producţiei, vor irita probabil Administraţia Biden înaintea alegerilor. Ar putea exista noi reacţii politice din partea SUA, inclusiv eliberarea suplimentară a unor stocuri strategice”, susţin analiştii de la Citi.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Eurostat: România este al treilea mare producător de petrol din UE

Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană...
‹ adv ›

Reuters: Cotaţia petrolului continuă să crească, în contextul tensiunilor geopolitice

Preţul petrolului a crescut miercuri cu peste 3%, iar avansul a continuat joi, deoarece escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu...

IEA: Piaţa petrolului va înregistra excedent anul viitor, chiar dacă OPEC+ extinde actualele reduceri de producţie

Piaţa mondială a petrolului va înregistra un uşor excedent anul viitor, chiar dacă statele OPEC+ îşi extind reducerile de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole