21.5 C
București
marți, 22 iunie, 2021

-

HomepageȘtiriGrupul francez Tereos anunţă pierderi de 133 milioane de euro pentru anul...

Grupul francez Tereos anunţă pierderi de 133 milioane de euro pentru anul financiar 2020/2021

Producătorul francez de zahăr Tereos, prezent şi pe piaţa din România, a promis miercuri că va continua cu planurile sale destinate reducerii datoriilor şi îmbunătăţirii rezultatelor, chiar dacă a înregistrat pierderi în anul financiar 2020/2021 ca urmare a deprecierii unor active.

Tereos, al doilea mare producător de zahăr din lume în funcţie de volumul producţiei, a raportat pierderi de 133 de milioane de euro pentru exerciţiul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2021, faţă de un profit de 24 milioane de euro în exerciţiul anterior.

Tereos a adăugat însă că profitul său operaţional a crescut cu 11% în ritm anual, până la 465 milioane de euro, iar cifra de afaceri a crescut şi ea cu 1% până la 4,32 miliarde de euro.

Zilele trecute, s-a dezvăluit că Tereos vrea să îşi vândă operaţiunile din China şi România, în cadrul unui plan mai amplu al noii echipe manageriale destinat reducerii poverii datoriilor şi îmbunătăţirii profitabilităţii.

Tereos a cumpărat fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş) în 2012 însă această unitate a înregistrat pierderi în fiecare an după 2014. Echipa nouă managerială de la Tereos vrea să pună punct pierderilor şi a angajat un consultant internaţional care să vină cu o soluţie, prima opţiune fiind vânzarea.

Însă vânzarea fabricii din România ar putea să fie complicată atât de rezultatele slabe cât şi de faptul că România nu este atractivă în termeni de randament al culturilor de sfeclă de zahăr.

Dacă nu va fi găsit un cumpărător pentru fabrica din România, Tereos ar putea să ia decizia de a o închide.

În replică, Tereos a informat miercuri că noul său plan strategic este concentrat pe crearea de valoare, readucerea activităţilor pe profit şi controlul datoriei.

„Tereos a pus punct fostei sale strategii bazată pe creşterea volumului şi expansiune externă. Rezultatele din 2020/2021 arată că grupul nu a reuşit însă să se adapteze pe deplin la perioada de după eliminarea cotelor de producţie. Există foarte mult loc pentru îmbunătăţiri”, a declarat preşedintele Consiliului de administraţie de la Tereos, Philippe de Raynal.

Conform noului său plan strategic prezentat miercuri, Tereos speră ca în 2024 să ajungă la o marjă de profit operaţional de 5%, pe un flux de numerar pozitiv şi o datorie mai mică de două miliarde de euro. 

Sursa foto: proparco.fr

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Proiect CONCORDE – bune practici în comerțul cu cereale

Agricultura europeană și cea românească sunt acum într-un proces profund de transformare sub influența unor programe majore de reformă...
- adv -spot_img

Evergent Investments preia 5,11% din acţiunile Lăptăria cu Caimac

Compania de investiţii financiare Evergent Investments a achiziţionat o participaţie de 5,11% din acţiunile companiei Agroserv Măriuţa SA, care...

Două platforme noi de colectare a gunoiului de grajd în judeţul Vaslui

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă finalizarea a două noi platforme comunale de colectare a gunoiului de grajd...

Noi pe Facebook

De citit

OECD laudă succesul aprovizionării cu alimente în timpul pandemiei

Măsurile de urgenţă adoptate de guverne au ajutat la...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției