9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie, 2021

-

HomepageȘtiriGrupul francez Tereos anunţă pierderi de 133 milioane de euro pentru anul...

Grupul francez Tereos anunţă pierderi de 133 milioane de euro pentru anul financiar 2020/2021

spot_img

Producătorul francez de zahăr Tereos, prezent şi pe piaţa din România, a promis miercuri că va continua cu planurile sale destinate reducerii datoriilor şi îmbunătăţirii rezultatelor, chiar dacă a înregistrat pierderi în anul financiar 2020/2021 ca urmare a deprecierii unor active.

Tereos, al doilea mare producător de zahăr din lume în funcţie de volumul producţiei, a raportat pierderi de 133 de milioane de euro pentru exerciţiul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2021, faţă de un profit de 24 milioane de euro în exerciţiul anterior.

Tereos a adăugat însă că profitul său operaţional a crescut cu 11% în ritm anual, până la 465 milioane de euro, iar cifra de afaceri a crescut şi ea cu 1% până la 4,32 miliarde de euro.

Zilele trecute, s-a dezvăluit că Tereos vrea să îşi vândă operaţiunile din China şi România, în cadrul unui plan mai amplu al noii echipe manageriale destinat reducerii poverii datoriilor şi îmbunătăţirii profitabilităţii.

Tereos a cumpărat fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş) în 2012 însă această unitate a înregistrat pierderi în fiecare an după 2014. Echipa nouă managerială de la Tereos vrea să pună punct pierderilor şi a angajat un consultant internaţional care să vină cu o soluţie, prima opţiune fiind vânzarea.

Însă vânzarea fabricii din România ar putea să fie complicată atât de rezultatele slabe cât şi de faptul că România nu este atractivă în termeni de randament al culturilor de sfeclă de zahăr.

Dacă nu va fi găsit un cumpărător pentru fabrica din România, Tereos ar putea să ia decizia de a o închide.

În replică, Tereos a informat miercuri că noul său plan strategic este concentrat pe crearea de valoare, readucerea activităţilor pe profit şi controlul datoriei.

„Tereos a pus punct fostei sale strategii bazată pe creşterea volumului şi expansiune externă. Rezultatele din 2020/2021 arată că grupul nu a reuşit însă să se adapteze pe deplin la perioada de după eliminarea cotelor de producţie. Există foarte mult loc pentru îmbunătăţiri”, a declarat preşedintele Consiliului de administraţie de la Tereos, Philippe de Raynal.

Conform noului său plan strategic prezentat miercuri, Tereos speră ca în 2024 să ajungă la o marjă de profit operaţional de 5%, pe un flux de numerar pozitiv şi o datorie mai mică de două miliarde de euro. 

Sursa foto: proparco.fr

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită europarlamentarilor să nu susţină reducerea utilizării pesticidelor

Fermierii din Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită europarlamentarilor să nu susţină amendamentele din strategia "Farm to Fork" (F2F)...
- adv -spot_img

Peste 8.700 de femei au beneficiat de măsuri de investiţii sprijinite prin PNDR 2020

Numărul femeilor beneficiari ai măsurilor de investiţii sprijinite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020) este de...

Corteva a premiat câștigătoarele programului TalentA, sezonul 2021

Cel de-al doilea sezon al programului TalentA, dezvoltat de Corteva Agriscience, și-a aflat câștigătoarele. Festivitatea de premiere a avut...

Noi pe Facebook

De citit

Adrian Oros anunţă că va rămâne în Guvern

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, va reveni asupra...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției