26.4 C
București
duminică, 21 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Scumpirea zahărului a adus profituri record grupului francez Tereos

Reuters: Scumpirea zahărului a adus profituri record grupului francez Tereos

Producătorul francez de zahăr Tereos, care anul trecut şi-a vândut fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş), a raportat miercuri o triplare a profitului net, până la 448 milioane de euro, în anul financiar 2023/24, graţie preţurilor mai mari la zahăr, transmite Reuters.

Vânzările grupului francez au crescut cu 9%, până la 7,14 miliarde de euro, în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2024, în timp ce profitul operaţional a crescut cu 15%, până la 1,13 miliarde de euro.

„Aceste rezultate se datorează în principal impactului preţurilor, dar a existat şi un impact de pe urma volumelor cu o producţie record în Brazilia”, a subliniat directorul financiar de la Tereos, Gwenael Elies, într-o conferinţă de presă.

Datoria netă a grupului, un subiect urmărit cu atenţie de investitorii de pe piaţa de obligaţiuni, a coborât până la 2,37 miliarde de euro la 31 martie 2024, de la 2,7 miliarde de euro în urmă cu un an.

‹ adv ›

Cu toate acestea, scăderea preţurilor la zahăr în UE la finele lui 2023, pe fondul estimărilor referitoare la ample livrări globale, ar putea afecta rezultatele înregistrate în acest an, a avertizat anterior directorul general de la Tereos, Olivier Leducq.

Grupul francez Tereos a cumpărat fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş) în 2012, însă această unitate a înregistrat pierderi în fiecare an după 2014.

În primăvara anului trecut, fabrica de zahăr din Luduş a fost preluată de doi antreprenori români de la grupul francez Tereos. Cumpărătorii au fost Mihaela Neagu şi Mihail-Daniel Matache, doi investitori în sectorul de agri-food din România.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Preţul ridicat al zahărului a ajutat Tereos să compenseze majorarea costurilor de producţie

Producătorul de zahăr Tereos a raportat marţi rezultate semestriale...
‹ adv ›

Sindicatul de la Fabrica de Zahăr Luduş anunţă că a fost informat despre continuarea planului de lichidare a unităţii

Sindicatul Liber Zahărul Luduş SA informează că a fost anunţat, miercuri, de patronatul Fabricii de Zahăr din Luduş, Tereos...

MADR, mandatat să poarte negocieri pentru menținerea activității fabricii de zahăr de la Luduș

În Ședința Guvernului din 4 mai 2022, a fost aprobat un Memorandum prin care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole