17.6 C
București
joi, 28 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriFruitCast - un nou instrument de prognozare a producției de fructe moi

FruitCast – un nou instrument de prognozare a producției de fructe moi

Un nou instrument digital de prognozare pentru a maximiza planificarea și rentabilitatea cultivatorilor de fructe moi a obținut o investiție de 2,8 milioane de lire sterline.

FruitCast, care a fost testat în principalele ferme producătoare de fructe moi din Marea Britanie în ultimii doi ani, va fi lansat în 2024 datorită capitalului obținut de la investitori privați, Ceres Agritech și Innovate UK prin intermediul programului său de parteneriat cu investitori.

Startup-ul a fost creat ca răspuns la cererea cultivatorilor de a prognoza precis dezvoltarea creșterii fructelor pentru a ajuta la planificarea forței de muncă și a aprovizionării pieței și la protejarea marjelor.

„Capacitatea AI este alimentată de una dintre cele mai mari baze de date din lume, ceea ce îi oferă o fundație solidă pentru o prognoză precisă înaintea concurenților. Acest lucru, combinat cu o profundă înțelegere a agriculturii practice și a capacității dovedite, a făcut FruitCast atrăgător pentru investitorii agritech într-o piață competitivă și zgomotoasă”, a declarat CEO-ul FruitCast, Richard Williamson.

În mod tradițional, prognozarea producției se bazează pe muncitorii calificați care numără plantele și le înmulțesc pentru a estima cantitatea și datele de recoltare.

FruitCast utilizează o cameră în mișcare pentru a lua mii de fotografii pentru a măsura numărul individual de fructe, greutatea și maturitatea a milioane de fructe moi pe zi.

Raymond Martin, CTO-ul FruitCast, a dezvoltat proiectul pe baza doctoratului său despre optimizarea proceselor pentru fructele moi, iar cultivatorii i-au cerut să nu-și lase cercetarea pe raft. El a spus că prognozarea producției este „sfântul graal” pentru cultivatorii de arbuști fructiferi.

„Este o cultură sensibilă la timp, iar prea multe fructe obținute în orice săptămână înseamnă risipă și pierdere, iar prea puține, pierderea profitabilității. Suntem încântați să atragem fonduri și sprijin din industrie pentru a aduce FruitCast la lansare. Vrem ca toți cultivatorii să poată să-și prognozeze precis sezonul pentru a le oferi pârghia de a prelua controlul asupra costurilor și contractelor cu clienții”, a menționat Raymond Martin.

Tehnologia, care returnează prognozele într-o interfață prietenoasă cu utilizatorul, astfel încât managerii de producție să poată aloca forța de muncă și să vândă pe piață pentru până la șase săptămâni în plus, este testată în câmp cu doi dintre principalii cultivatori și procesatori de arbuști fructiferi din Marea Britanie.

FruitCast va fi oferit în sistem de abonament. Dezvoltarea va continua în următoarele șase luni pentru a deveni disponibil comercial pentru accesul timpuriu în sezonul de creștere din 2024, cu posibilitatea de a se extinde la alte culturi, inclusiv alte fructe moi, pomi, crucifere și salate.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BTV – tehnologia care utilizează bondari pentru a livra bionfungicide către plante, devine tot mai populară

Bee Vectoring Technologies (BVT) este o tehnologie de agricultură...
‹ adv ›

ICL și Agrematch se asociază pentru a dezvolta o nouă soluție de nutriție a plantelor cu ajutorul AI

ICL Group, un lider global în minerale specializate, se asociază cu Agrematch, un startup de agritech de inteligență artificială,...

Raport DJI Agriculture: Numărul global de drone agricole a depășit 200.000 de unități în peste 100 de țări

Într-o eră a progresului tehnologic rapid, DJI Agriculture este una dintre companiile aflate fruntea inovației agricole, revoluționând practicile agricole...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole