24.5 C
București
duminică, 26 mai, 2024

-

HomepageAdvFruitCast - un nou instrument de prognozare a producției de fructe moi

FruitCast – un nou instrument de prognozare a producției de fructe moi

Un nou instrument digital de prognozare pentru a maximiza planificarea și rentabilitatea cultivatorilor de fructe moi a obținut o investiție de 2,8 milioane de lire sterline.

FruitCast, care a fost testat în principalele ferme producătoare de fructe moi din Marea Britanie în ultimii doi ani, va fi lansat în 2024 datorită capitalului obținut de la investitori privați, Ceres Agritech și Innovate UK prin intermediul programului său de parteneriat cu investitori.

Startup-ul a fost creat ca răspuns la cererea cultivatorilor de a prognoza precis dezvoltarea creșterii fructelor pentru a ajuta la planificarea forței de muncă și a aprovizionării pieței și la protejarea marjelor.

„Capacitatea AI este alimentată de una dintre cele mai mari baze de date din lume, ceea ce îi oferă o fundație solidă pentru o prognoză precisă înaintea concurenților. Acest lucru, combinat cu o profundă înțelegere a agriculturii practice și a capacității dovedite, a făcut FruitCast atrăgător pentru investitorii agritech într-o piață competitivă și zgomotoasă”, a declarat CEO-ul FruitCast, Richard Williamson.

În mod tradițional, prognozarea producției se bazează pe muncitorii calificați care numără plantele și le înmulțesc pentru a estima cantitatea și datele de recoltare.

FruitCast utilizează o cameră în mișcare pentru a lua mii de fotografii pentru a măsura numărul individual de fructe, greutatea și maturitatea a milioane de fructe moi pe zi.

Raymond Martin, CTO-ul FruitCast, a dezvoltat proiectul pe baza doctoratului său despre optimizarea proceselor pentru fructele moi, iar cultivatorii i-au cerut să nu-și lase cercetarea pe raft. El a spus că prognozarea producției este „sfântul graal” pentru cultivatorii de arbuști fructiferi.

„Este o cultură sensibilă la timp, iar prea multe fructe obținute în orice săptămână înseamnă risipă și pierdere, iar prea puține, pierderea profitabilității. Suntem încântați să atragem fonduri și sprijin din industrie pentru a aduce FruitCast la lansare. Vrem ca toți cultivatorii să poată să-și prognozeze precis sezonul pentru a le oferi pârghia de a prelua controlul asupra costurilor și contractelor cu clienții”, a menționat Raymond Martin.

Tehnologia, care returnează prognozele într-o interfață prietenoasă cu utilizatorul, astfel încât managerii de producție să poată aloca forța de muncă și să vândă pe piață pentru până la șase săptămâni în plus, este testată în câmp cu doi dintre principalii cultivatori și procesatori de arbuști fructiferi din Marea Britanie.

FruitCast va fi oferit în sistem de abonament. Dezvoltarea va continua în următoarele șase luni pentru a deveni disponibil comercial pentru accesul timpuriu în sezonul de creștere din 2024, cu posibilitatea de a se extinde la alte culturi, inclusiv alte fructe moi, pomi, crucifere și salate.

Sergiu Jaman
Sergiu Jaman
Consultant AgTech

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pyxides, trei substanțe active consacrate într-o combinație unică

Porumbul este planta de cultură cea mai sensibilă și...

Exim Banca Românească şi Export Credit Greece vor colabora pentru dezvoltarea comerţului şi investiţiilor

Exim Banca Românească, în calitate de agenţie de export a României, şi Export Credit Greece au semnat un memorandum...

Ghidul fermierului care cultivă floarea-soarelui. De la cultivare și îngrijire, la tratament, riscuri și recoltare

Particularități generale ale culturii de floarea-soarelui România se situează pe primul loc în UE, la suprafața cultivată cu floarea-soarelui și...

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate de peste 300 de absolvenți, construită în cadrul Programului „Tineri Lideri pentru...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole