joi, 19 mai, 2022
10.1 C
București

-

HomepageȘtiriFranţa: Vremea nefavorabilă va duce la diminuarea producţiei de vin

Franţa: Vremea nefavorabilă va duce la diminuarea producţiei de vin

Gerul care a lovit în această primăvară viile din Franţa şi furtunile din perioada verii ar putea diminua cu 30% producţia de vin din acest an, la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, conform unui raport publicat vineri de Ministerul Agriculturii de la Paris.

Producătorii de şampanie au avertizat că potenţiala recoltă va scădea la jumătate din cauza gerului sever din primăvară, urmat de ploi torenţiale în vară, care au dus la apariţia ciupercilor de mucegai, în regiuni ca Champagne, Alsacia şi Beaujolais.

În prima sa estimare privind producţia de vin în 2021, Ministerul francez al Agriculturii se aşteaptă la o producţie de vin între 32,6 şi 35,6 milioane de hectolitri, cu 24-30% mai scăzută decât în 2020.

„Producţia de vin în 2021 ar urma să scadă la un nivel istoric, sub nivelurile din 1991 şi 2017, când s-au înregistrat de asemenea probleme din cauza gerului din primăvară. Randamentele ar urma să fie aproape de cele din 1977, un an în care recolta a fost redusă din cauza gerului şi a furtunilor din perioada verii”, se arată în raport.

Producătorii de şampanie au anunţat că practica lor îndelungată de a folosi stocurile din sezoanele precedente va preveni orice creştere a preţurilor în sectorul vinului spumant.

Producţia generală va fi cea mai scăzută cel puţin din 1970, avertizează Ministerul Agriculturii de la Paris, din cauza vremii nefavorabile.

Printre cei mai mari producători de vin ai Uniunii Europene (inclusiv vin spumant, porto şi must) sunt Italia, Spania, Franţa, Portugalia şi Germania.

Sursa foto: vinovest.co

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Olt: Numărul fermierilor înscrişi în programul pentru usturoi, aproape dublu faţă de anul trecut

Numărul fermierilor din judeţul Olt înscrişi în acest an...

Se desfășoară RALF 2022 Romanian Agriculture Leadership Forum

RALF este primul eveniment din România dedicat marilor fermieri și liderilor din agricultură, care prezintă anual la București bune...

Tratamente la cireș – scheme și perioade recomandate

Cultura cireșului este una dintre sâmburoasele destul de pretențioase la îngrijire, în acest sens fiind foarte importante menținerea sub...

Directorul general al APIA, participă astăzi la Paris, la cea de a 51-a Conferință a Directorilor Agențiilor de Plăți din Uniunea Europeană

Adrian Pintea, directorul general al APIA, participă astăzi la Paris, în Franța, la cea de a 51-a Conferință a...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate