7.8 C
București
miercuri, 27 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFranţa, nemulţumită după ce Rusia a retrogradat şampania din străinătate la statutul...

Franţa, nemulţumită după ce Rusia a retrogradat şampania din străinătate la statutul de „vin spumant”

Organizaţia care îi reprezintă pe producătorii francezi de şampanie a criticat luni o nouă lege adoptată în Rusia, care obligă producătorii străini de şampanie să îşi eticheteze produsul drept „vin spumant”, transmite Reuters.

Conform unei legi promulgate săptămâna trecută de Vladimir Putin, numai vinul efervescent produs în Rusia poate fi etichetat drept „champagne”, în timp ce producătorii străini vor trebui să modifice denumirea băuturii lor.

În replică, organizaţia profesională „Comite Champagne” a dat publicităţii un comunicat în care cere diplomaţilor francezi şi europeni să se implice în schimbarea legii din Rusia.

În plus, cei doi copreşedinţi ai „Comite Champagne”, Maxime Toubart şi Jean-Marie Barillere, au făcut un apel la toţi membrii organizaţiei ca să oprească livrările spre Rusia, pentru moment. Cei doi susţin că denumirea „champagne”, care se referă la o regiune din Franţa de unde provine şampania franţuzească, are protecţie legală în 120 de ţări.

„‘Comite Champagne’ deplânge faptul că această lege nu asigură consumatorilor ruşi informaţii clare şi transparente cu privire la originea şi caracteristicile vinului”, se arată în comunicatul organizaţiei profesionale, care adaugă că legea subminează două decenii de discuţii între Rusia şi Uniunea Europeană.

În prezent, Rusia importă aproximativ 50 de milioane de litri de vin spumant în fiecare an, dintre care 13% este şampanie franţuzească. Există deja disponibile mai multe mărci de ‘champagne’ rusească, produse în regiunile din sudul Rusiei, precum Krasnodar şi Rostov, şi care se comercializează chiar şi cu 270 de ruble (aproximativ trei euro) litrul.

Franţa protejează termenul ”champagne”, iar Uniunea Europeană şi multe alte ţări rezervă acest termen numai pentru vinul produs în regiunea cu acelaşi nume din nord-estul Franţei.

Sursa foto: foodandwine.com

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA a făcut plăți de peste 424 mln de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează...
‹ adv ›

Cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura porumbului

Așa cum am văzut în ultimii ani, condițiile climatice din primăvară sunt din ce în ce mai provocatoare pentru...

Franţa conduce un grup de state membre UE care cer restricţii sporite la importurile de produse alimentare ucrainene

Franţa a anunţat marţi că, împreună cu alte state membre UE, solicită restricţii mai mari la importurile de produse...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole