17.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriForumul APPR propune soluții pentru implementarea Planului Național Strategic

Forumul APPR propune soluții pentru implementarea Planului Național Strategic

Protejarea mediului și promovarea bunelor practici agricole vizate de condiționalitatea ambițioasă pentru accesarea subvențiilor europene trebuie să meargă mână în mână cu creșterea producției agricole pentru asigurarea necesarului de alimente pentru populație.

Acest lucru este posibil doar dacă fermierii continuă să producă, dacă afacerile lor sunt reziliente în actualul climat, marcat de incertitudine. Forumul APPR participă activ la consultări pentru formularea măsurilor prin care cerințele PNS vor fi implementate.

Salutăm faptul că propunerile noastre de practici agricole, menite de-a micșora amprenta agriculturii asupa mediului, dar și de a crește, din punct de vedere practic, aplicabilitatea lor, au fost preluate de MADR în recentul Ordin pentru punerea în aplicare a normelor privind condiţionalitatea, în prezent în consultare publică.

Un astfel de exemplu este GAEC 6, care se referă la acoperirea minimă a solului pentru a evita solul descoperit în perioada cea mai sensibilă, 15 iunie-30 septembrie, la care fermierul, conform propunerii, are o gamă largă de opțiuni, pentru ca această condiție să poată să fie îndeplinită în toate zonele pedo-climatice ale țării: cultura principală în vegetaţie, miriştea rămasă după recoltare (inclusiv resturile vegetale), cultura succesivă sau secundară (strat vegetal).

Sperăm ca dialogul instituţional pe care Forumul APPR l-a susţinut şi pe care intenţionează să-l promoveze în continuare să determine găsirea unor soluţii pragmatice și eficiente referitoare la implementarea PNS.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • APPR

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Forumul APPR: Considerăm inacceptabilă reducerea despăgubirilor acordate pentru culturile distruse de secetă

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (Forumul APPR)...
‹ adv ›

Forumul APPR: Fermierii români solicită restricţionarea imediată a importurilor de mărfuri agricole de provenienţă ucraineană

Fermierii români solicită ministrului Agriculturii, Petre Daea, în contextul discuţiei cu omologul său ucrainean, Mikola Solski, programată miercuri, restricţionarea imediată a...

Cristina Cionga este noua Vicepreședintă a Grupului de Lucru „Cereale” al COPA-COGECA

O nouă reușită la nivel european a echipei Forumului APPR! Chiar de Ziua Internațională a Femeii, colega noastră, Cristina...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole