5.8 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriFocar uriaș de pestă porcină la cel mai mare producător din România!...

Focar uriaș de pestă porcină la cel mai mare producător din România! 20.000 de animale vor fi sacrificate

Un nou focar de pestă porcină a fost descoperit la cel mai mare producător de carne de porc din România. 20.000 de animale vor fi sacrificate, în Timiș. Același producător a avut probleme și luna trecută, tot din cauza virusului. 

Cel mai mare producător de carne de porc din România are din nou probleme. După ce luna trecută 40.000 de animale au fost ucise din cauza pestei porcine, acum, virusul a reapărut în altă fermă, la doar câțiva kilometri distanță.

Pe o rază de 3 kilometri în jurul acestei ferme comerțul cu carne de porc este strict interzis. De asemenea, pe o rază de 10 kilometri care include 9 localități din județ, comerțul cu carne de porc, dar și transportul acesteia este strict supravegheat de oamenii legii, dar și de autoritățile sanitar veterinare.

Vestea a ajuns repede pe ulițele localității Pădureni, care este situată foarte aproape de fermă. Oamenii se tem că virusul va ajunge și în gospodăriile lor.

Autoritățile locale au început o anchetă în acest caz și spun că de vină pentru răspândirea virusului în județ ar fi tot oamenii. 5 focare active sunt în acest moment în Timiș.

Potrivit ultimelor date INS, în țara noastră sunt crescuți în ferme, dar și în gospodării, peste 3 milioane de porci, în scădere cu aproape 6% față de anul trecut.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Plum pox sau vărsatul prunelor – ce facem cu pomii bolnavi

Plum pox sau vărsatul prunelor (Prunus virus) este o...

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică iepurilor, cu evoluție acută (rapidă), caracterizată printr-un sindrom hemoragic însoțit...

KWS Semințe – aniversează 20 de ani în România

KWS Semințe România a marcat a 20-a aniversare a companiei într-un eveniment festiv care a avut loc pe 23...

Dihorul – cum protejăm păsările de gospodărie. Remedii utile

Deși au un aspect foarte drăgălaș, dihorii sunt animale prădătoare, destul de puternice, înzestrate cu gheare și dinți ascuțiți...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate