7.9 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii ucraineni nu pot lucra terenurile agricole, multe fiind minate

Fermierii ucraineni nu pot lucra terenurile agricole, multe fiind minate

Multe dintre terenurile agricole din zonele de Nord şi Nord-Est ale Ucrainei continuă să rămână nelucrate, ca urmare a faptului că au fost minate.

Fermierii au fost avertizaţi de autorităţi să evite să intre pe câmpuri, din cauza riscului de explozie a minelor. De altfel, la marginea multor suprafeţe agricole au fost montate plăcuţe de avertizare cu mesajul „Pericol! Mine!”.

În comuna Krasnopillea, care se află la graniţa cu Rusia, un fermier a murit, după ce tractorul pe care îl conducea a fost aruncat în aer, imediat după ce a trecut peste o mină.

„Unul din fermierii noştri, fost deputat în consiliul comunal, a decedat, fiind aruncat în aer, în momentul în care îşi aduna recolta”, a afirmat primarul comunei Krasnopillea, Iurie Iaremciuc.

Autorităţile din Krasnopillea au cerut sprijin pentru deminarea terenurilor, atât pentru a evita înregistrarea de victime, cât şi pentru a relua lucrările agricole, în vederea susţinerii economiei locale.

Sumî are o graniţă comună cu Rusia pe o lungime de peste 500 de kilometri. Regiunea ucraineană se învecinează cu trei regiuni ruseşti, şi anume Breansk, Kursk şi Belgorod.

Pe 24 februarie 2022, cea mai mare parte a regiunii Sumî a fost ocupată de forţele militare ruse, care însă s-au retras pe 4 aprilie.

Sumî avea o economie bazată în special pe industria producătoare de îngrăşăminte chimice şi utilaje agricole.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ovidiu Bucătaru: Agricultura oferă o șansă spre reindustrializarea României

Agricultura românească se află la un punct de cotitură,...
‹ adv ›

Suprafața cultivată cu sfeclă de zahăr va crește cu peste 13% – estimare USDA

Producția de sfeclă de zahăr a României ar putea crește în anul de marketing 2024/2025 cu 13%, compensând producțiile...

Târgul de Florii – Eveniment de promovare a produselor autohtone din zona montană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM)...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole