12.8 C
București
duminică, 21 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii români au nevoie de ajutor pentru ca legislaţia şi mecanismele de...

Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca legislaţia şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii

Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană, a afirmat, luni, prim-ministrul Nicolae Ciucă, care a vizitat, împreună cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian-Ionuţ Chesnoiu, o fermă de creştere a puilor din localitatea Frânceşti şi o fabrică de nutreţuri combinate din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea.

Cu acest prilej, au fost discutate principalele probleme pe care le întâmpină fermierii, a informat Guvernul.

Conform sursei citate, grupul cu capital românesc 100% din care fac parte cele două unităţi de producţie moderne şi tehnologizate a investit peste 100 de milioane de euro după intrarea României în Uniunea Europeană.

„Am discutat despre principalele provocări şi probleme pe care le întâmpină fermierii, precum şi despre modalităţile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanţ de producţie a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaje pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi controlate a păsărilor, reproducţie, creşterea puilor, abatorizare, tranşare, ambalare şi distribuţie la nivel naţional şi internaţional”, a declarat Ciucă.

El a menţionat că este nevoie de proiecte pe termen mediu şi lung şi stabilirea priorităţilor în domeniul agriculturii, adăugând că a convenit cu ministrul Chesnoiu un mecanism de consultare permanentă cu structurile fermierilor şi agricultorilor.

„Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană. Pentru a reuşi acest lucru, avem nevoie de previziune şi proiecte pe termen mediu şi lung, coerenţă în procesul de planificare şi o stabilire a priorităţilor. Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor şi agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a precizat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial...
‹ adv ›

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...

Vrancea: Zeci de fermieri au protestat împotriva sistemului antigrindină, cerând suspendarea tragerilor cu rachete

Zeci de fermieri s-au adunat luni, cu tractoarele din dotare, în faţa Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole