10 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii olandezi au blocat autostrăzile cu bălegar, în semn de protest față...

Fermierii olandezi au blocat autostrăzile cu bălegar, în semn de protest față de Guvern

Fermierii olandezi au blocat miercuri mai multe autostrăzi cu baricade ridicate din bălegar și gunoaie, în semn de protest față de măsurile propuse de Guvern pentru reducerea emisiilor de azot.

Fermierii olandezi protestează de câteva săptămâni împotriva măsurilor propuse de guvern pentru reducerea drastică a emisiilor de azot. Până în 2030, aceste emisii ar urma să fie reduse în medie cu 50%. Potrivit estimărilor guvernului, acest lucru ar putea însemna închiderea a 30% din fermele din ţară.

Acţiunile de protest s-au concentrat în partea de est a Ţărilor de Jos, în apropiere de oraşele Apeldoorn, Amersfoort şi Hengelo, nu departe de frontiera cu Germania, scrie DPA.

Autoritățile rutiere au declarat că mai multe drumuri au fost complet sau parțial blocate de la primele ore ale dimineții, iar serviciile de pompieri s-au grăbit să elibereze drumurile pe măsură ce traficul se intensifica, relatează ctvnews.

Presa olandeză a relatat că, într-un loc, a fost lăsat în urmă un semn pe care scria: „Ne cerem scuze pentru neplăcerile create, Rutte IV ne duce la disperare”, o referire la guvernul premierului Mark Rutte, al patrulea guvern de coaliție pe care acesta îl conduce.

Premierul olandez a reacționat, joi, criticându-i pe protestatari.

„Punerea deliberată în pericol a altora, deteriorarea infrastructurii noastre şi ameninţarea oamenilor care ajută la activităţile de curăţenie depăşesc orice limită”, a scris Rutte pe Twitter.

Rutte a explicat ulterior că doar „un mic grup de fermieri’” sunt implicaţi în acţiunile de blocare a autostrăzilor. „Există suficiente alte modalităţi pentru a vă exprima nemulţumirea, în interiorul limitelor legale. Şi majoritatea fermierilor fac asta”, a spus el.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFP: Fermierii polonezi au blocat două puncte de trecere a frontierei cu Germania

Fermierii polonezi au reluat acţiunile de blocare a frontierei...
‹ adv ›

Reuters: Fermierii cehi protestează pe străzile din Praga

Fermierii cehi au aruncat joi bălegar în faţa clădirilor guvernamentale şi au blocat străzile din Praga cu tractoarele, reluând...

Reuters: Protestele fermierilor polonezi în legătură cu cerealele ucrainene ajung la graniţa cu Lituania

Fermierii polonezi au protestat vineri la graniţa cu Lituania împotriva a ceea ce ei spun că sunt importuri de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole