27 C
București
miercuri, 31 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii italieni trag un semnal de alarmă cu privire la răspândirea pestei...

Fermierii italieni trag un semnal de alarmă cu privire la răspândirea pestei porcine africane

Fermierii italieni au trimis miercuri un semnal de alarmă Guvernului condus de Mario Draghi cu privire la răspândirea pestei porcine africane în peninsulă, unde mai multe cazuri de PPA au fost identificate în nord-vest şi în regiunea din jurul Romei, transmite AFP.

Într-o scrisoare trimisă premierului Mario Draghi, Coldiretti, mai mare asociaţie reprezentativă a fermierilor italieni, cere „noi intervenţii rapide pentru sacrificarea şi lupta împotriva porcilor mistreţi în toată ţara pentru a opri extinderea pestei porcine africane”.

Potrivit Coldiretti, acest virus extrem de contagios „pune în pericol 29.000 de crescătorii italiene şi un sector economic strategic care generează o cifră de afaceri anuală de 20 de miliarde de euro şi asigură locuri de muncă pentru 100.000 de persoane”.

Acest avertisment vine în urma unui plan de urgenţă pentru a ţine sub control virusul pestei porcine în regiunea Roma, unde în acest an au fost identificate opt cazuri de pestă, dintre care trei în cursul zilei de marţi. A fost stabilită o zonă roşie pe un perimetru de 65 de kilometri în nordul capitalei italiene.

„Un plan de sacrificare va fi lansat în decurs de o lună”, a precizat secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Andrea Costa.

Primele cazuri de pestă porcină africană în Italia au fost identificate în luna ianuarie în regiunea Piemont (nord-vestul Italiei). Regiunea vecină Liguria este şi ea afectată de pesta porcină africană.

Coldiretti cere în special „o acţiune radicală de reducere a populaţiei de mistreţi, a cărora proliferare a devenit imposibil de gestionat”, o acţiune indispensabilă pentru a proteja imaginea Romei în Italia şi la nivel mondial, potrivit organizaţiei reprezentative.

Mass media şi reţelele sociale au difuzat în ultimele luni imagini cu familii de mistreţi care se plimbă prin cartierele rezidenţiale din Roma şi se hrănesc de la ghenele de gunoi.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii dar este mortală pentru porci. Boala a apărut în Africa de unde s-a răspândit în Europa şi Asia unde a ucis deja sute de milioane de porci şi a modificat industria globală a cărnii de porc şi a nutreţului.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Satu Mare: Pesta porcină africană într-o fermă; peste 10.000 de animale ucise

Peste 10.000 de porci dintr-o fermă din judeţul Satu...
‹ adv ›

EFSA: România se alătură în campania europeană de stopare a pestei porcine africane

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) colaborează cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și în...

ANSVSA: 11 focare de pestă porcină africană sunt active în România

Numărul focarelor de pestă porcină africană (PPA) active în România erau, în data de 17 mai, de 11, arată...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole