12.9 C
București
luni, 8 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii din Olt au o recoltă de floarea-soarelui de 2.400 kg/ha

Fermierii din Olt au o recoltă de floarea-soarelui de 2.400 kg/ha

Fermierii din judeţul Olt au recoltat floarea-soarelui pe mai mult de o jumătate din suprafaţă, iar producţia medie este de 2.400 kilograme pe hectar, mai mare faţă de cea obţinută anul trecut, când a fost 1.700 kilograme pe hectar.

Potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene Olt, Gabriela Andronie, suprafaţa cultivată cu floarea-soarelui în judeţ este de 86.376 de hectare şi fermierii au efectuat recoltarea pe 51.300 de hectare.

Totodată, fermierii au început recoltarea porumbului, cultivat pe o suprafaţă totală de 92.000 de hectare. La porumb, recoltat pe aproximativ 25% din suprafaţă, producţia medie este 4.000 de kilograme de boabe pe hectar, de asemenea mai mare faţă de cea obţinută în anul 2020, când a fost de 3.000 de kilograme pe hectar.

Gabriela Andronie a menţionat că este în derulare campania de pregătire a terenurilor şi însămânţări de toamnă, astfel că până acum a fost însămânţată cu rapiţă o suprafaţă de aproximativ 2.000 de hectare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Epoca optimă de semănat a florii soarelui – de ce este important să o respectăm

În ultimii ani, este tot mai des neglijată perioada...
‹ adv ›

Ratele de însămânțare a culturii de floarea-soarelui

Semănați semințe și recoltați o cultură, semănați mai multe semințe și obțineți un randament mai mare, semănați prea multe...

Metode de combatere a buruienilor la floarea-soarelui

Buruienile reduc randamentul și calitatea boabelor/semințelor prin concurență cu cultura pentru resurse. Cu toate acestea, nu toate buruienile concurează...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole