duminică, 22 mai, 2022
19.6 C
București

-

HomepageȘtiriFermierii britanici îşi vor construi propriul lor abator pentru a scăpa de...

Fermierii britanici îşi vor construi propriul lor abator pentru a scăpa de excesul de porci

O organizaţie care reprezintă interesele fermierilor britanici a anunţat că va finanţa sacrificarea mai multor mii de porci, prin punerea la punct a unui abator provizoriu care va procesa animalele, în încercarea de a rezolva problema excesului de porci blocaţi la ferme care riscă să devină o povară financiară pentru fermieri, transmite Bloomberg.

Facilitatea de procesare va începe operaţiunile „în cel mai scurt timp posibil” şi va avea capacitatea de a procesa între 2.000 şi 3.000 de porci pe săptămână, a informat Agriculture and Horticulture Development Board într-un comunicat de presă difuzat joi.

Comparativ, în mod normal, aproximativ 200.000 de porci ajung la abatoare în fiecare săptămână în Marea Britanie.

Acest anunţ este ultima evoluţie într-o criză provocată de o combinaţie între restricţiile din pandemie şi eliberarea de vize după Brexit, criză care a lăsat Marea Britanie fără măcelari în abatoare.

Din lipsa măcelarilor, numărul de animale care au rămas blocate la ferme a ajuns miercuri la 150.000 de capete şi este posibil să continue să crească până când acţiunile Guvernului destinate găsirii de spaţii suplimentare pentru animalele sacrificate vor începe să îşi facă simţite efectele, a avertizat Charlie Dewhirst, expert la National Pig Association.

„Aceasta este o măsură intermediară binevenită care îi va ajuta pe cei care sunt cei mai disperaţi şi, deşi nu rezolvă problema, oferă totuşi o modalitate de a scăpa de excesul de animale”, a apreciat Charlie Dewhirst.

Industriile din Marea Britanie au avertizat în ultimele luni că au probleme în a continua să funcţioneze după ce muncitorii europeni s-au întors acasă, lăsând goluri mari în ferme, uzine şi în întregul sector al transportului de marfă.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Îngrășămintele cu azot: de ce sunt necesare și cum le folosim corect

Azotul, împreună cu fosforul și potasiul, sunt unii dintre cei mai importanți macronutrienți pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Îngrășămintele...

20 mai – Ziua mondială a albinelor 

Astăzi, 20 mai, este marcată Ziua mondială a albinelor. Scopul acestui eveniment este pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate...

Fasolea pentru păstăi – cultivare, îngrijire, cerințe

Păstăile tinere de fasole sunt solicitate de consumatori datorită gustului intens și conținutului bogat de substanțe biologic active. Pentru...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate