6.7 C
București
duminică, 24 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFalşi fermieri din Sicilia au fraudat fonduri europene de 850 mii de...

Falşi fermieri din Sicilia au fraudat fonduri europene de 850 mii de euro prin programul Tomata din România

Falşi fermieri din Sicilia au fraudat fonduri europene de 850.000 de euro prin programul Tomata din România, se arată în raportul OLAF pe anul trecut.

Potrivit G4media.ro, 5 firme din Mehedinţi ale unor cetăţeni italieni care pretindeau că dezvoltă culturi de roşii şi au beneficiat de fonduri europene.

Nici măcar un cent din acești bani nu a fost cheltuit în România. Imediat ce Agenția Română de Plăți în Agricultură a virat subvențiile în conturile bancare ale celor cinci companii, banii au fost transferați în conturi bancare din Italia, unde au fost retrași rapid de la bancomate sau de la ghișeu în bănci și folosiți pentru finanțarea altor activități infracționale”, se arată în raportul OLAF.

Cazul a intrat și în atenția DNA și a autorităților judiciare din Italia care ar fi reușit să pună sub sechestru conturi bancare de 215.000 de euro. Dosarul a fost închis de OLAF în octombrie anul trecut cu propunere de recuperare a prejudiciului de 850.000 de euro.

OLAF notează în raport că acest caz a fost dezvăluit pentru prima dată de o publicație online din România.

În cazul Palinca, reprezentanții OLAF vorbesc despre o fraudă cu fonduri europene de 25 de milioane de euro pentru reabilitarea unor proiecte de infrastructură în România.

Ancheta DNA a început ca urmare a constituirii unei echipe comune de investigaţie româno-belgiană (JIT) și a fost realizată cu sprijinul OLAF și al EUROJUST.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Raci australieni – descriere, creștere înmulțire, hrană

Specia de raci australieni, cunoscută și sub numele de...
‹ adv ›

Reuters: India prelungeşte interdicţia exporturilor de ceapă pentru o perioadă nelimitată

Autorităţile din India au decis să prelungească, pentru o perioadă nelimitată, embargoul privind exporturile de ceapă, o decizie surprinzătoare...

Dăunători la ridichi – sfaturi pentru control

Ridichea de lună este o legumă populară datorită perioadei scurte de vegetație și cerințelor relativ reduse la creștere. Având...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole