16.1 C
București
miercuri, 4 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriEuroparlamentarul Dan Motreanu: Subvenţiile UE pentru agricultorii români trebuie să crească cât...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Subvenţiile UE pentru agricultorii români trebuie să crească cât mai repede

Europarlamentatul PNL Dan Motreanu a afirmat, miercuri seară, că subvenţiile UE pentru agricultorii români trebuie să crească cât mai repede.

„Am votat astăzi o rezoluţie a Parlamentului European referitoare la asigurarea securităţii alimentare şi a rezilienţei pe termen lung a agriculturii UE. Împreună cu europarlamentarii români, în ultimele zile, am depus eforturi pentru depunerea şi adoptarea unui amendament prin care solicităm Consiliului să accelereze procesul de convergenţă al plăţilor directe din cadrul Politicii Agricole Comune, în cadrul revizuirii bugetului Uniunii 2021-2027”, a scris, miercuri, pe Facebook, Dan Motreanu.

Acesta afirmă că, în acest fel, ar urma să se elimine mai repede diferenţele existente între sumele primite de fermierii din statele membre, iar sumele acordate fermierilor români – din bugetul Uniunii – să fie cât mai apropiate de cele din statele din vestul și sudul Europei.

„Amendamentul a fost adoptat cu 333 voturi pentru, 241 împotriva si 41 abţineri. Este evident faptul că atât subvenţiile pe hectar, care sunt mai mici pentru fermierii din România, cât şi efectele economice devastatoare generate de multiplele crize din ultima perioadă precum creşterea inflaţiei şi a preţurilor la carburant, furaje şi îngrăşăminte şi influxul necontrolat de cereale la preţuri scăzute din Ucraina, au afectat drastic competitivitatea fermierilor români pe piaţa internă, iar această situaţie trebuie corectată numaidecât”, a mai transmis liberalul.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Dăunători la varză – simptome de atac, combatere

Dăunătorii la varză pot produce pagube importante, reflectate atât...
‹ adv ›

MADR a publicat mecanismul de import a produselor agricole din Ucraina şi Republica Moldova

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a postat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se...

Producţia României din acvacultură este la jumătate faţă de cea a Cehiei

Producţia din acvacultură a Uniunii Europene în anul 2021 a fost de aproximativ 1,123 milioane de tone iar valoarea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole