25 C
București
vineri, 24 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEuroparlamentarul Dan Motreanu: Subvenţiile UE pentru agricultorii români trebuie să crească cât...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Subvenţiile UE pentru agricultorii români trebuie să crească cât mai repede

Europarlamentatul PNL Dan Motreanu a afirmat, miercuri seară, că subvenţiile UE pentru agricultorii români trebuie să crească cât mai repede.

„Am votat astăzi o rezoluţie a Parlamentului European referitoare la asigurarea securităţii alimentare şi a rezilienţei pe termen lung a agriculturii UE. Împreună cu europarlamentarii români, în ultimele zile, am depus eforturi pentru depunerea şi adoptarea unui amendament prin care solicităm Consiliului să accelereze procesul de convergenţă al plăţilor directe din cadrul Politicii Agricole Comune, în cadrul revizuirii bugetului Uniunii 2021-2027”, a scris, miercuri, pe Facebook, Dan Motreanu.

Acesta afirmă că, în acest fel, ar urma să se elimine mai repede diferenţele existente între sumele primite de fermierii din statele membre, iar sumele acordate fermierilor români – din bugetul Uniunii – să fie cât mai apropiate de cele din statele din vestul și sudul Europei.

„Amendamentul a fost adoptat cu 333 voturi pentru, 241 împotriva si 41 abţineri. Este evident faptul că atât subvenţiile pe hectar, care sunt mai mici pentru fermierii din România, cât şi efectele economice devastatoare generate de multiplele crize din ultima perioadă precum creşterea inflaţiei şi a preţurilor la carburant, furaje şi îngrăşăminte şi influxul necontrolat de cereale la preţuri scăzute din Ucraina, au afectat drastic competitivitatea fermierilor români pe piaţa internă, iar această situaţie trebuie corectată numaidecât”, a mai transmis liberalul.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Tulcea: Condiţii noi pentru pescarii comerciali din Deltă

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea a început săptămâna aceasta emiterea noilor permise de pescuit comercial pentru locuitorii...

Agricultura ecologică, sector de interes în cadrul expoziției AgriPlanta

În perioada 23 – 26 mai 2024, la Fundulea, județul Călărași, pe o suprafață de peste 36 ha, are...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole