8.3 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEurohold a asigurat 65% din exporturile de cereale ale Ucrainei, în 2022

Eurohold a asigurat 65% din exporturile de cereale ale Ucrainei, în 2022

Euroins Insurance Group (EIG), deţinut de Eurohold Bulgaria AD, a asigurat două treimi din exporturile de cereale ale Ucrainei de anul trecut.

„Eforturile Ucrainei de a exporta o parte din recoltele sale de cereale au primit sprijin nu numai politic – prin negocierile pentru crearea culoarelor de transport – ci şi financiar, pentru asigurarea acestor transporturi împotriva riscurilor induse de starea de război din Marea Neagră. În timp ce la Bucureşti ASF punea sub semnul întrebării solvabilitatea Euroins Romania prin respingerea contractelor de reasigurare, Euroins Insurance Group (EIG), deţinut de Eurohold Bulgaria AD, a asigurat două treimi din exporturile de cereale ale Ucrainei de anul trecut”.

Conform sursei citate, subsidiara din Ucraina a Euroins Insurance Group a asigurat aproape 1.800 de astfel de transporturi de cereale, în valoare totală de 5 miliarde de dolari SUA, reprezentând 65% din valoarea exporturilor totale de cereale din ţara vecină, potrivit Statista.

Compania precizează că Ucraina a exportat în 2022 cereale în valoare de 7,624 miliarde dolari SUA, în aceste state, potrivit Statista: România 1,27 miliarde dolari, China 1,1 miliarde dolari, Spania 0,98 miliarde, Turcia 0,87, Polonia 0,65, Egipt 0,54, Italia 0,4, Ungaria 0,4, Olanda 0,3, alte state 1,6 miliarde dolari.

EIG, acţionar majoritar al Euroins, este jucător major în domeniul asigurărilor de transporturi maritimă în Europa de Est. Holdingul a stabilit o legătură unică între exportatorii de alimente ucraineni prin intermediul companiei de asigurări EIG ucraineană şi asigurătorii europeni din Bulgaria şi România, susţin reprezentanţii companiei.

Anul trecut au fost asigurate aproape 1.800 de transporturi de alimente, având o valoare consolidată de aproape 5 miliarde de dolari. Astfel, alimentele asigurate de Eurohold sunt în principal grâu, soia, porumb şi ulei brut de floarea soarelui.

Potrivit sursei citate, aceste transporturi au provenit din porturile ucrainene Chornomorsk, Odesa şi Pivdeniy şi, de asemenea, din porturile româneşti de pe Dunăre, având ca destinaţii în principal Europa şi Africa de Nord.

„După izbucnirea războiului dintre Rusia şi Ucraina, managementul Eurohold a depus eforturi uriaşe pentru a menţine capacitatea de asigurare a unor astfel de transporturi. Ceilalţi asiguratori de pe piaţă nu şi-au asumat riscurile de a lucra într-o zonă de război şi nici nu erau pregătiţi să ofere acoperire financiar aceste riscuri”.

Astfel, potrivit companiei, capacitatea pe care Eurohold a fost capabilă să o ofere a fost esenţială pentru a asigura exporturile care au fost atât de importante pentru economia ucraineană, pentru care, în această perioadă, exporturile de alimente sunt vitale.

„Din nefericire, revocarea licenţei Euroins în România a afectat negativ capacitatea Eurohold de a menţine capacitatea de asigurator al transporturilor navale ucrainene şi chiar ameninţă exporturile din Ucraina, inclusiv pentru noua recoltă din acest an. Aceasta nu este singura dovadă a implicării responsabile a Eurohold în Ucraina. O altă companie deţinută în Ucraina de Eurohold Bulgaria AD, European Travel Insurer (ETI), deţinea înainte de război aproximativ jumătate din piaţa asigurărilor de călătorie”, susţin reprezentanţii Eurohold.

Conform companiei, de îndată ce a început invazia militară, ETI le-a permis cetăţenilor ucraineni refugiaţi în străinătate să îşi reînnoiască poliţele de asigurare şi să cumpere altele noi, pe site-ul companiei. Astfel, cetăţenii ucraineni nu au rămas fără protecţie într-o perioadă atât de dificilă pentru ei.

De la începutul agresiunii militare ruse, peste 1 milion de emigranţi ucraineni care au fugit de război în Europa şi peste tot în lume pot folosi poliţele ETI ca acoperire medicală în ţările în care au găsit protecţie pe durata războiului.

„Mai mult, într-o situaţie de criză majoră, compania ucraineană deţinută de Eurohold a organizat evacuarea orfanilor din şcolile cu internat din regiunile de pe linia frontului şi a oferit poliţe de asigurare pentru mai mult de o mie de copii, pe durata şederii acestora în Turcia”, apreciază reprezentanţii companiei.

Eurohold Bulgaria AD este un important grup energetic şi financiar care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, cu active financiare în valoare de 1,93 miliarde de euro şi este listat la Bursa de Valori din Bulgaria şi Varşovia.

Eurohold operează în 11 ţări, deservind un total de 7 milioane de clienţi, dintre care 3 milioane sunt gospodării bulgare care primesc energie electrică de la cel mai mare grup energetic din Bulgaria, Electrohold.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Cod portocaliu de vijelii puternice şi averse pentru patru judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri după-amiaza, mai...
‹ adv ›

APIA şi AFIR au făcut plăţi de peste 19 mln de euro în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în sumă totală...

Bășicarea frunzelor de piersic – Taphrina deformans

Bășicarea frunzelor de piersic este o boală produsă de ciuperca Taphrina deformans, ce infectează piersicul și nectarinul, precum și...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole