7.9 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEFSA: Puii au nevoie de mai mult spaţiu şi de un ritm...

EFSA: Puii au nevoie de mai mult spaţiu şi de un ritm de creştere mai lent

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a recomandat marţi fermierilor să încetinească ritmul de creştere a puilor, să înceteze să mai ţină găinile în cuşti şi să reducă densitatea animalelor pentru a îmbunătăţi condiţiile de creştere a păsărilor, transmite Bloomberg.

Recomandările formulate de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) în două rapoarte separate se adaugă celor cu privire la creşterea porcilor, care au fost emise anul trecut şi vin într-un context în care efectivele de animale de pe continent se reduc din cauza unor epidemii şi a costurilor mari cu nutreţul şi energia.

În cazul puilor de carne, ritmul de creştere ar trebui plafonat la 50 de grame pe zi, pentru a menţine păsările sănătoase şi active, se arată în recomandările publicate marţi de EFSA.

De asemenea, găinile ouătoare nu ar trebui ţinute în cuşti iar tăierea ciocului, pentru a preveni rănile, ar trebui eliminată, deoarece nu este necesară dacă sunt utilizate practici bune de gestionare a efectivelor de păsări, a adăugat EFSA.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară mai susţine că păsările ar trebui să aibă acces la verande acoperite pentru a putea căuta hrană în timpul zilei. Însă această recomandare ar putea să fie dificil de respectat în condiţiile în care Europa se confruntă cu o pandemie fără precedent de gripă aviară, care a ucis zeci de milioane de păsări şi a obligat ţinerea păsărilor în spaţii închise în unele ţări.

Găinile ouătoare au fost afectate în mod special, ceea ce a dus la explozia preţului ouălor în magazine.

Comisia Europeană, executivul comunitar, a comandat aceste studii şi intenţionează să revizuiască legislaţia UE în domeniul bunăstării animalelor, în conformitate cu cele mai noi date ştiinţifice, până la finele acestui an.

  • Citește despre ->
  • EFSA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

EFSA recomandă vaccinarea preventivă împotriva gripei aviare

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a recomandat vaccinarea...
‹ adv ›

EFSA: Viţeii nu ar trebui să fie izolaţi în ţarcuri individuale după fătare

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a recomandat miercuri ca viţeii să nu fie ţinuţi în ţarcuri individuale în...

EFSA recomandă îmbunătăţirea condiţiilor de transportare a animalelor vii

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a publicat miercuri un set de recomandări cu privire la îmbunătăţirea condiţiilor în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole