5.6 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEFSA a publicat un set de recomandări cu privire la creşterea porcilor...

EFSA a publicat un set de recomandări cu privire la creşterea porcilor în ferme

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a publicat miercuri un set de recomandări cu privire la creşterea porcilor în ferme, aceasta fiind prima sa opinie ştiinţifică privind bunăstarea animalelor după ce blocul comunitar şi-a lansat strategia „De la fermă în farfurie”, transmite Bloomberg.

Printre alte măsuri, EFSA recomandă ca spaţiul minim alocat porcilor în ferme să fie majorat, iar unele scroafe ar trebui ţinute în ţarcuri, mai degrabă decât în cuşti. În plus, practica tăierii cozii, care se foloseşte pentru a evita ca porcii să îşi muşte coada, nu ar trebui să devină o rutină, recomandă EFSA.

Strategia „De la fermă în farfurie” a fost prezentată de Comisia Europeană în 2020 însă începe să fie supusă la presiuni din partea organizaţiilor reprezentantive din sectorul agricol care susţin că industria creşterii animalelor se confruntă cu costuri majorate provocate de explozia preţurilor la energie şi a inflaţiei.

Preţurile mondiale la alimente au atins un nivel record în luna mai, în condiţiile în care războiul din Ucraina s-a adăugat presiunilor exercitate de pandemie, şi chiar dacă între timp au mai scăzut rămân peste nivelul înregistrat în mod obişnuit în această perioadă a anului.

O decizie privitoare la reducerea utilizării pesticidelor, inclusă în strategia „De la fermă în farfurie”, a fost amânată după invazia rusească din Ucraina.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) intenţionează ca, în luna septembrie, să emită opinii ştiinţifice şi cu privire la bunăstarea oilor şi caprelor, a cailor şi vitelor, precum şi cu privire la bunăstarea animalelor în timpul transportului.

Aceste opinii ale EFSA vor constitui baza pentru revizuirea legislaţiei UE în domeniul bunăstării animalelor în 2023.

  • Citește despre ->
  • EFSA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

EFSA recomandă vaccinarea preventivă împotriva gripei aviare

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a recomandat vaccinarea...
‹ adv ›

EFSA: Viţeii nu ar trebui să fie izolaţi în ţarcuri individuale după fătare

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a recomandat miercuri ca viţeii să nu fie ţinuţi în ţarcuri individuale în...

EFSA: Puii au nevoie de mai mult spaţiu şi de un ritm de creştere mai lent

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a recomandat marţi fermierilor să încetinească ritmul de creştere a puilor, să înceteze...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole