miercuri, 28 septembrie, 2022
25.1 C
București

-

HomepageȘtiriEFSA a publicat un set de recomandări cu privire la creşterea porcilor...

EFSA a publicat un set de recomandări cu privire la creşterea porcilor în ferme

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a publicat miercuri un set de recomandări cu privire la creşterea porcilor în ferme, aceasta fiind prima sa opinie ştiinţifică privind bunăstarea animalelor după ce blocul comunitar şi-a lansat strategia „De la fermă în farfurie”, transmite Bloomberg.

Printre alte măsuri, EFSA recomandă ca spaţiul minim alocat porcilor în ferme să fie majorat, iar unele scroafe ar trebui ţinute în ţarcuri, mai degrabă decât în cuşti. În plus, practica tăierii cozii, care se foloseşte pentru a evita ca porcii să îşi muşte coada, nu ar trebui să devină o rutină, recomandă EFSA.

Strategia „De la fermă în farfurie” a fost prezentată de Comisia Europeană în 2020 însă începe să fie supusă la presiuni din partea organizaţiilor reprezentantive din sectorul agricol care susţin că industria creşterii animalelor se confruntă cu costuri majorate provocate de explozia preţurilor la energie şi a inflaţiei.

Preţurile mondiale la alimente au atins un nivel record în luna mai, în condiţiile în care războiul din Ucraina s-a adăugat presiunilor exercitate de pandemie, şi chiar dacă între timp au mai scăzut rămân peste nivelul înregistrat în mod obişnuit în această perioadă a anului.

O decizie privitoare la reducerea utilizării pesticidelor, inclusă în strategia „De la fermă în farfurie”, a fost amânată după invazia rusească din Ucraina.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) intenţionează ca, în luna septembrie, să emită opinii ştiinţifice şi cu privire la bunăstarea oilor şi caprelor, a cailor şi vitelor, precum şi cu privire la bunăstarea animalelor în timpul transportului.

Aceste opinii ale EFSA vor constitui baza pentru revizuirea legislaţiei UE în domeniul bunăstării animalelor în 2023.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Utilaje de încărcare a cerealelor în silobag – top recomandate de Grain Bags

În funcție de materia primă pe care dorești să...

MADR: Buget de 63 de milioane de lei pentru investiţii în centre de colectare sau de prelucrare a ciupercilor şi fructelor de pădure

Guvernul României a aprobat o Hotărâre privind stabilirea valorii schemei de finanţare pentru anul 2022, condiţiilor de eligibilitate, cheltuielilor...

Cultivarea țelinii pentru rădăcini. Sfaturi utile

Cultivarea țelinii pentru rădăcini este recomandat a fi realizată după culturi solanacee (tomate, ardei, vinete, cartofi) sau leguminoase anuale (mazăre,...

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important să se țină cont de mai multe particularități. Printre acestea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate