3.9 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriDirectorul Cargill spune că preţurile la alimente ar putea scădea în 2023

Directorul Cargill spune că preţurile la alimente ar putea scădea în 2023

Preţurile la alimente vor scădea, probabil, anul viitor, chiar dacă stocurile mondiale de produse alimentare vor rămâne la un nivel limitat, în special la oleaginoase, a declarat miercuri directorul general de la traderul de produse agricole Cargill Inc., David MacLennan, transmite Bloomberg.

„Cu toate acestea, este nevoie de o singură recoltă proastă, de exemplu în America de Nord sau America Latină, pentru a duce preţurile în sus”, a spus David MacLennan la un forum economic organizat miercuri la Singapore.

Preţurile mondiale la alimente au atins un nivel record în luna martie, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a limitat exporturile unuia din cei mai mari exportatori mondiali de produse agricole.

Între timp preţurile au scăzut după ce ONU a intermediat un acord care permite cerealelor din Ucraina să treacă în siguranţă prin Marea Neagră. În prezent se poartă discuţii pentru reînnoirea acordului, care expiră la 19 noiembrie.

MacLennan a mai spus că soluţia la dezbaterea de alimente versus combustibili este creşterea producţiei agricole globale.

„Nu credem că va fi o situaţie de tip sau/sau. Este posibil să avem şi mâncare şi carburanţi”, a spus directorul de la Cargill.

Potrivit acestuia, practicile de agricultură regenerativă, randamente mai mari şi o mai mare utilizare a tehnologiei pot duce la creşterea producţiei agricole astfel încât să poată fi acoperită cererea venită din partea ambelor sectoare.

Archer Daniels Midland Co, Bunge, Cargill Inc şi Louis Dreyfus Co., regrupate popular sub acronimul ABCD, sunt cele patru mari grupuri care domină industria mondială a tranzacţiilor cu cereale. Traderii de cereale fac bani din achiziţionarea, vânzarea, stocarea şi transportul recoltelor.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Cultivarea pepenelui galben – sfaturi utile

Cultivarea de succes a pepenelui galben presupune respectarea mai...

Copilitul lăstarilor la roșii. Când se realizează și care este rolul

Copilirea roșiilor (tomatelor) presupune tăierea unor lăstari (copili) la plantele de roșii. Această metodă este aplicată în special de...

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața europeană pentru anul 2022, reunite sunt brandul Blexia. Noile produse...

Scheme de tratament la cais: produse și perioade recomandate

Pomii de cais pot fi afectați în diferite etape ale vegetație de o gamă largă de boli și dăunători....
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate