‹ adv ›
joi, 23 martie, 2023
8.1 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriConducerea Romsilva a discutat despre principalele direcţii privind elaborarea unei strategii de...

Conducerea Romsilva a discutat despre principalele direcţii privind elaborarea unei strategii de dezvoltare a Regiei

Conducerea executivă a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi directorii direcţiilor silvice au participat joi, la Braşov, la o şedinţă de lucru privind implementarea măsurilor prevăzute în Strategia Naţională pentru Păduri 2030, precum şi demararea unui proces privind elaborarea unei strategii de dezvoltare a Romsilva.

Potrivit unui comunicat la reuniune au participat directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Daniel Nicolăescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Romsilva, Adrian – Dănuţ Apostu, decanul Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din Braşov, Lucian Curtu, cadre universitare şi reprezentanţi ai sindicatelor din silvicultură.

În cadrul şedinţei de lucru, specialişti implicaţi în elaborarea Strategiei Naţionale pentru Păduri 2030 au prezentat principalele prevederi ale documentului, cu accent pe implicarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, administrator unic al pădurilor proprietatea publică a statului, în atingerea obiectivelor stabilite prin strategie.

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost stabilit un grup de lucru şi principalele direcţii privind elaborarea unei strategii de dezvoltare a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, axată pe implementarea de măsuri care să asigure adaptarea organizaţională la provocările actuale, reducerea birocraţiei, revizuirea proceselor interne, eficienţă şi creşterea capacităţii de dialog şi transparenţă.

Strategia Naţională pentru Păduri 2030 transpune Strategia Forestieră a Uniunii Europene în sectorul silvic din România, aceasta fiind elaborată de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi adoptată prin Hotărârea de Guvern 1227 în şedinţa din 5 octombrie 2022.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Romsilva: Peste 26 milioane de puieţi forestieri, plantaţi în campaniile de împădurire din 2022

Un număr de 26,4 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi în pădurile de stat în cele două campanii...

Romsilva: Agenţii economici au adjudecat 90% din volumul de lemn pe picior, la licitaţia pentru anul 2023

Agenţii economici au adjudecat 90% din volumul de lemn pe picior oferit de Romsilva în cadrul licitaţiei principale, pentru...

Romsilva: Venituri de 34 de milioane de lei din vânătoare şi vânzarea fructelor de pădure, a trufelor şi plantelor medicinale

Veniturile Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) - Romsilva din acţiuni de vânătoare şi din vânzarea fructelor de pădure, a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole