10 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia Europeană este hotărâtă să protejeze polenizatorii de pesticidele nocive

Comisia Europeană este hotărâtă să protejeze polenizatorii de pesticidele nocive

Comisia Europeană a cerut, încă o dată, statelor membre să îi susţină propunerea, care urmăreşte limitarea utilizării pesticidului sulfoxaflor în serele permanente, în scopul protejării polenizatorilor, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

De un an, Comisia poartă discuţii cu statele membre pe acest subiect, dat fiind impactul potenţial negativ al acestei substanţe asupra albinelor.

Propunerea Comisiei, o urmare firească a angajamentului său de a proteja polenizatorii de pesticide care le sunt dăunătoare, a fost prezentată în cadrul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare şi hrană pentru animale, însă nu s-a obţinut încă majoritatea calificată necesară.

„Concluziile ştiinţifice ale Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară arată că utilizarea sulfoxaflorului în exterior se poate dovedi nocivă pentru bondari şi albinele solitare. Este responsabilitatea noastră şi totodată de maximă importanţă să protejăm polenizatorii şi biodiversitatea pentru generaţiile de astăzi şi cele de mâine. Sper că statele membre se vor alătura acestei propuneri. Vom sesiza în curând comitetul de apel”, a declarat comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.

Comisia Europeană va prezenta propunerea comitetului de apel pentru a face presiuni în favoarea unei poziţii de protejare a polenizatorilor. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial...
‹ adv ›

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...

Vrancea: Zeci de fermieri au protestat împotriva sistemului antigrindină, cerând suspendarea tragerilor cu rachete

Zeci de fermieri s-au adunat luni, cu tractoarele din dotare, în faţa Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole