marți, 24 mai, 2022
22.5 C
București

-

HomepageȘtiriComisia Europeană este hotărâtă să protejeze polenizatorii de pesticidele nocive

Comisia Europeană este hotărâtă să protejeze polenizatorii de pesticidele nocive

Comisia Europeană a cerut, încă o dată, statelor membre să îi susţină propunerea, care urmăreşte limitarea utilizării pesticidului sulfoxaflor în serele permanente, în scopul protejării polenizatorilor, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

De un an, Comisia poartă discuţii cu statele membre pe acest subiect, dat fiind impactul potenţial negativ al acestei substanţe asupra albinelor.

Propunerea Comisiei, o urmare firească a angajamentului său de a proteja polenizatorii de pesticide care le sunt dăunătoare, a fost prezentată în cadrul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare şi hrană pentru animale, însă nu s-a obţinut încă majoritatea calificată necesară.

„Concluziile ştiinţifice ale Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară arată că utilizarea sulfoxaflorului în exterior se poate dovedi nocivă pentru bondari şi albinele solitare. Este responsabilitatea noastră şi totodată de maximă importanţă să protejăm polenizatorii şi biodiversitatea pentru generaţiile de astăzi şi cele de mâine. Sper că statele membre se vor alătura acestei propuneri. Vom sesiza în curând comitetul de apel”, a declarat comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.

Comisia Europeană va prezenta propunerea comitetului de apel pentru a face presiuni în favoarea unei poziţii de protejare a polenizatorilor. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

De ce se îngălbenesc și se usucă castraveții abia formați – vezi 7 motive

Fără de fructe sănătoase de la bun început, nu...

Îngrășămintele cu azot: de ce sunt necesare și cum le folosim corect

Azotul, împreună cu fosforul și potasiul, sunt unii dintre cei mai importanți macronutrienți pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Îngrășămintele...

Cezar Gheorghe: Se așteaptă o criză a grâului la nivel mondial

Recolta de grâu la nivel mondial în anul 2022 s-ar putea să fie cu mult mai redusă decât prognozele...

ASF: O soluţie pentru fermieri va fi înfiinţarea unor societăţi mutuale de asigurări

Înfiinţarea unor societăţi mutuale de asigurări va fi o soluţie bună pentru fermieri, în condiţiile în care puţine companii...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate